Hirdetés

A Capcom bocsánatkéréssel ünnepli a Street Fighter V 8. születésnapját

|

A tanult leckék jó helyre kerültek, és minden rendeződött a végén. Ettől még az indulás állapota a mai napig sanyargatja a Capcom vezetőit.

Hirdetés

Számtalan verseny, emlékezetes pillanat, és egy többnyire pozitív Steam állás után nem nehéz elfelejteni, hogy mekkora katasztrófa is volta a Street Fighter V indulása. A játék ugyan egy érdekes és mély harcrendszert kapott, de a netkód borzalmas volt, így a kompetitív harcosok nem élvezhették a meccseket, a hétvégi bunyósoknak pedig semmilyen egyszereplős tartalom nem jutott. Egy drága, vállalhatatlan maszlag volt a Capcom következő nagy dobása a műfajt megreformáló negyedik rész után.

Idővel aztán jött egy nagy DLC benne a kampánnyal. Idővel jöttek új edzőeszközök és feloldható dolgok. Idővel rendezték a szervereket és ugyan a netkód alapjai miatt az SFV sosem lett egy kifejezetten gördülékeny online élmény, az 1v1 meccsek játszhatóvá váltak. Idővel minden rendeződött, és a bukások sorozata után, a Capcom Street Fighter csapata megesküdött, hogy még egy ilyen indulásuk nem lesz. Az eredmény, a Street Fighter 6, amiben minden megvan, amire csak egy FG rajongó vágyhat.

Hirdetés

A stúdió végül kiköszörülte a csorbát, de a legutóbbi tweetjük jelzi, hogy az SF6 sikere nem feledtette el velük az ötödik rész első napjait. Egy hosszas tweetben emlékeztek meg a nyolcadik születésnapját ünnepli harctérről, és kértek újra bocsánatot, annak egykori helyzetéért.

"A megjelenéskor hálózati problémák voltak, hiányos volt a tartalomfelhozatal...stb. Őszintén sajnáljuk, hogy ott és akkor nem feleltünk meg a felén támasztott elvárásaitoknak. A csapat sokszor visszaemlékezett azokra a napokra, és keményen dolgozott azért, hogy mindent helyrehozzon. A végére 45 játszható karakterünk lett, V-Skill, V-Shift és egyéb mechanikákkal és más egyebekkel.

Köszönjük mindannyiótoknak. A játékosok száma a Season 4 kezdete óta jelentősen megemelkedett, amit nagy öröm volt látni. Még ma is emlékszem mennyire boldoggá tett ez. Még ma is több százezren játsszátok a Street Fighter V-t. Ez is nagyon boldoggá tesz."

Minden jó, ha a vége jó, és elnézve, hogy a Street Fighter 6 a műfajban és az egész játékiparban egy elismert sikercím lett, azt hiszem elmondhatjuk, hogy ennek bizony jó vége lett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)