Hirdetés

15 éves a GTA, amit a drogkereskedelem tett igazán különlegessé

|

Meg persze egy rakás ötletes dolog, amit még nem láttunk a sorozat korábbi részeiben - ezért érdemes ma is pótolni a Chinatown Warst.

Hirdetés

Idén már ünnepeltünk egy fontos GTA-évfordulót: 15 éves lett a The Lost and Damned, a Grand Theft Auto IV első kiegészítője, és egyébként októberben tölti be ezt a kort a The Ballad of Gay Tony is. A kettő között viszont megjelent egy mellékszál, amivel sem PC-n, sem otthoni konzolokon nem játszhattunk, és ennek jó oka volt: a Grand Theft Auto: Chinatown Wars teljesen a nulláról lett felépítve, így ötletes újítások, a célplatformjait kihasználó funkciók kerülhettek bele.

Az események helyszíne Liberty City, viszont ezúttal teljes mértékben a kínai negyedben élő triádok kerülnek középpontba. A főszereplő, Huang Lee egy különleges karddal érkezik a városba, ám azt rögtön el is lopják tőle, így kénytelen elmerülni az alvilágban, feladatokat teljesíteni megbízóinak, és ahogy az lenni szokott, a dolgok hamar elszabadulnak, képbe kerül az FIB és a koreaiak is. Nem a sztori a Chinatown Wars legjobb eleme, de elég érdekes ahhoz, hogy ne akarjuk letenni a játékot egy-egy rövid küldetés teljesítése után.

Hirdetés

Eredetileg Nintendo DS-re jelent meg, annak érintőkijelzőjét pedig ötletesen kihasználta. A mesterlövész puska újratöltéséhez, az autók feltöréséhez apró minijátékok tartoznak, ez utóbbiak annál bonyolultabbak, minél értékesebb kocsit próbáltunk megszerezni. A benzinkutakon molotov koktélokat készíthetünk, a kukákban turkálva értékes cuccokhoz juthatunk, de a széftörés sem csak gombnyomások sorával működik. Szerencsejátékosoknak a kaparós sorsjegyek szólnak, ezekkel akár felszerelést is nyerhetünk. Ezeket a mechanikákat a ma is elérhető, modern eszközökön játszható iOS-es és androidos változatok is megörökölték, míg a PSP-sbe érintőképernyő híján nem tudták őket egy az egyben átvinni.

A rendőröket lerázni úgy tudjuk, ha összetörtük autóikat, amihez sokszor egy erősebb ütközés is elég - abszolút az élményre, az árkádosságra mentek rá. Néha emiatt az irányítás körülményesnek érződik, az autók mintha jégen közlekednének, de hozzá lehet szokni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A legjobb mégis a drogkereskedelem. Mindig kapunk infókat arról, hogy mire van aktuálisan nagyobb kereslet, illetve hol kaphatunk olcsón heroint, extasyt, füvet, meg egyéb cuccokat; ha valamiből fel tudunk tankolni, azt érdemes rejtekhelyeinken raktározni, aztán később jó pénzért eladni. Olykor belefutunk egy csapdába, vásárlás helyett rendőri üldözésbe keveredve, de ez csak még izgalmasabbá teszi a bűnözői létet.

A Chinatown Wars iOS-en és Androidon is ingyen kipróbálható, teljes változata platformtól függően 1799 Ft-ba vagy 1990 Ft-ba kerül. Bár Mac-en is elindítható, és emulátorral PC-n is fut, erősen javasolt érintőkijelzőn játszani, úgy lesz az igazi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)