Hirdetés

Tudományos kísérletek és videójátékok 250-szer gyorsabban

|

A nagyközönség számára értékesítendő Tesla szuperszámítógép ezerszer gyorsabb adatfeldolgozásra képes.

Hirdetés

Elektronikus életünkben gyakran felmerülnek bizonyos versenyhelyzetek, ennek egyik leggyakoribb kivetülése a „de trágya vasad van, az enyém sokkal durvább" mondat, melyben ellenfelünk kifejezi felettünk való uralkodási vágyát esetleg visszafojtott szilikonos vágyálmait. Hamarosan 4000 font kicsengetése után bárkit földbe döngölhetünk, és független fórumokon szerte a világhalón feltehetjük a minket legjobban idegesítő problémánkat, miszerint fél évvel rendszerünk megvásárlása után mintha belassult volna a Grand Theft Auto 4 az MRI vizsgálatok részletes elemzése, nem tudjátok, mi lehet a baj? A világ leggyorsabb szuperszámítógépét - egy átlagos asztali rendszernél 250-szer gyorsabb - hamarosan bárki megvásárolhatja 4000 és 8000 font közötti áron (magyar valutában ez 1.204.000 - 2.408.000 forintot jelent) és otthonában titkos tudományos kísérleteket folytathat, esetleg megoldást találhat a hidegfúzió problémás területeire.

Tavaly már közeledtek az asztali rendszerek felé Tesla D870 Deskside Supercomputer gépükkel
nvidia_d870_1.jpg

 

A Tesla szuperszámítógépeket főként tudományos és gyógyászati szektorban alkalmazzák, a gyorsaság elsődleges szempont, egyes modellezésekre sokszor képtelenség heteket várni (gyakran hetes átfutási időkkel dolgoznak egy komplex teszt során, így egy évben összesen 52 tesztet tudnak elvégezni). Az eddig napvilágot látott szuperszámítógépek őseikhez hasonlóan egész szobákban vagy panelházakban terpeszkedtek, az fejlesztéseknek és új technológiáknak köszönhetően szinte megegyeznek az otthonainkban található személyi számítógépekkel. Az NVIDIA hajtotta masinákban CUDA architektúra jutott főszerephez, melyet technológiai áttörésnek neveztek létrehozói. David Kirk tudományos igazgató szerint az NVIDIA szó szerint villámgyors megoldásokat hozhat a következő generációs asztali rendszerekhez. Jelenleg Nagy-Britanniában és Amerikában vásárolhatjuk meg a Dell által összerakott szörnyeket, melyek rövid időn belül a tudományos, egyetemi személyek, csoportosulások mellett elérhető lesz bárki számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)