Hirdetés

2015 legjobban várt Nintendo játékai

|

Mario, Link, Fox McCloud, és Kirby mind visszatérnek, de a Nintendo nem kizárólag régi karakterekre alapozza a 2015-ös felhozatalt. A tíz legjobban várt játék között olyan újdonságok is feltűnnek, mint a Devil's Third, vagy a Splatoon.

Hirdetés

Jól tudjuk, hogy minden konzol sikerét elsősorban az határozza meg, hogy milyen és mennyi játék jelenik meg az adott platformra. A Nintendo nem áll olyan jól a Wii U szoftveres támogatásával, 2014-re a nagy multiplatform megjelenések a japán cég bánatára rendre elkerülték a platformot. Ennek ellenére a nagy N saját gyártású exkluzív címeinek (vagy például az általuk szponzorált Bayonetta 2-nek) köszönhetően meglehetősen jó évet zárt tavaly a Wii utódja. Amint az általunk a legjobban várt tíz Nintendo játék listájából is láthatjátok majd, néhány 3DS-cím mellett a legnagyobb durranások idén is a Wii U-ra érkeznek majd, és 2015-ben is sok húzócím a Nintendo gyártásában készül, abban a reményben, hogy sikerül továbbvinni a 2014-ben szerzett lendületet. Minden további nélkül, szerintünk ezek 2015 legjobban várt Nintendo játékai.

1. Star Fox (Várható megjelenés: 2015)

Rögtön a jelenlegi generáció egyik legnagyobb visszatérésével kezdjük a listánkat, hiszen aki egy kicsit is szereti a Nintendo repertoárját, az már bizonyára hallott a Fox McCloud elképesztő űrbéli kalandjairól és azt is tudja, hogy Slippy Toad a világtörténelem egyik legidegesítőbb mellékszereplője, amennyiben Jar Jar Binks-et nem számítjuk. Majdnem 10 évnyi kihagyás után tér most vissza a cég közkedvelt figurája, hogy megmutassa, mennyire kreatívan ki lehet használni a Wii U kontrollerében rejlő lehetőségeket. Az új játékban ugyanis míg az űrhajónkat szokás szerint az analóg karral irányíthatjuk majd, addig a célzás esetében már más a helyzet, hiszen a kontrollert a képernyő irányába tartva, a beépített mozgásérzékelők segítségével mérhetjük be majd az ellenséget, miközben magunkból kikelve üvöltjük, hogy “Do a barrel roll!”.

2. The Legend of Zelda (Várható megjelenés: 2015)

A Star Fox sorozattal ellentétben Link, a The Legend of Zelda sorozat főhőse a világért sem hagyna ki egy konzolgenerációt sem, így természetesen a Wii-re megjelent Skyward Sword után a Wii U platformon is tiszteletét teszi a pizsamás megmentő. Az egyelőre alcím nélküli játék egy hatalmas, összefüggő és mindenekelőtt szabadon bejárható játékteret biztosít a rajongók számára, valamint olyan új mechanizmusokat, amelyekkel sokkal szabadabban és rugalmasabban navigálhatunk majd a nagyobbra nőtt világban. Habár a játék dizájnere, Eiji Aonuma célja az volt, hogy ezzel a játékkal kicsit újragondolják a sorozatban megszokott konvenciókat, azért abban is biztosak lehetünk, hogy a játék ikonikus elemei ismét helyet kapnak majd a történetben, valamint továbbra is tönkretehetjük majd vadidegen emberek berendezéseit.

3. Devil’s Third (várható megjelenés: 2015)

A legendás játékdizájner, Itagaki Tomonobu projektje, a Devil’s Third névre keresztelt TPS megjelenése komoly veszélybe került a THQ csődjével, de hasonlóan a Bayonetta második részéhez, a Nintendo felkarolta a projektet és Wii U-exkluzivitásért cserébe állja a fejlesztés költségeit. Tehát most egy újabb hardcore játékosokat megcélzó játék érkezik a Nintendo konzoljára, ami a Wii után sajnos a Wii U egyik nagy problémája is. Annak ellenére, hogy a játékmenet, például a kompetitív többjátékos mód egyáltalán nem lesz komolytalan, a Devil’s Third stílusa azért könnyedebb lesz, mint a legtöbb hardocore shooteré. A széttetovált, B-kategóriás akcióhősöket parodizáló főszereplő mellett például a többjátékos módban majd bohókás jelmezekben is oszthatjuk az áldást, de a lövöldözést is feldobhatjuk majd egy kis közelharccal - akár egy katanával, vagy két tomahawkkal is szeletelhetünk majd.

4. Splatoon (várható megjelenés: 2015 első fele)

A Splatoon egy rajzfilmszerű stílusban készülő csapatalapú shooter lesz, de amikor a tavalyi E3-on bemutatta a Nintendo a vadonat új IP-t, elsősorban nem is a játék kinézete, hanem az elég újszerű mechanizmusok nyűgöztek le minket. A játéknak ugyan lesz egyjátékos kampánya, a legnagyobb móka a többjátékos módban vár majd ránk. Itt a két négyfős csapatnak nem az lesz az elsődleges célja, hogy egymást megöljék, hanem az, hogy festékpuskáikkal és egyéb eszközeikkel a pálya minél nagyobb hányadát saját színükre fessék. Persze az épp a respawnra váró ellenfelek akadályoznak majd ebben a legkevésbé, így kiváló lehetőségek rejlenek a Splatton karaktereinek azon képességében, hogy egyfajta tintahallá változva úszhatnak a festékben. Ekkor máshogy nehezen megközelíthető helyekre is eljuthatunk, arról nem is beszélve, hogy lopakodáshoz is kiváló módszer lesz. Arra viszont vigyáznunk kell, hogy az ellenfél színére festett felületek lassítanak minket.

5. Project Giant Robot

Ha szóba kerül Japán, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy előbb vagy utóbb elő fognak kerülni az óriási méretű robotok is. Az eredetileg szumó által ihletett Project Giant Robotot is részben ez az ötlet vezérli, hiszen feladatunk nem más, mint hogy egy általunk megalkotott hatalmas robot segítségével földre terítsünk egy másikat, miközben a földdel egyenlővé teszünk egy békés nagyvárost. Míg a lista előző darabjai mind ismerősek voltak a játékosok számára, addig ez a játék inkább egy amolyan kísérleti darab, amely segítségével a Nintendo szeretné feltérképezni, hogy mit is lehet kihozni még a Wii U rendkívül szokatlan kontrolleréből, mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy végül mi kerekedik ki ebből a próbálkozásból.

6. Xenoblade Chronicles X (Várható megjelenés: 2015 tavasz)

Habár ez a műfaj mindig is inkább a nagytestvérekre volt jellemző, azért a Nintendo Wii is otthont adott pár olyan emlékezetes JRPG játéknak, mint pl. a Final Fantasy sorozatról ismert Hironobu Sakaguchi stúdiójában készült The Last Story vagy a csodaszép Xenoblade Chronicles. Így valahol adja magát, hogy a Wii U-n folytatódjon ez a tendencia. Idén az utóbbi kap majd egy igen ütősnek ígérkező folytatást, vagyis inkább mondjuk úgy, hogy egy spirituális utódot a Xenoblade Chronicles X képében. Az új rész ugyanis nem folytatja az előző játékot, hanem új szereplőgárdát és egy új történetet mutat be, mely szerint a Föld lakosai egy idegen fajok közti háború miatt evakuálni kényszerülnek. A játék a szokásos szerepjátékos alapokra fog építkezni, de az elődjéhez hasonlóan a hardcore játékmenet helyett inkább a festői látképekre és a felfedezésre helyezi a hangsúlyt.

7. Kirby and the Rainbow Curse (várható megjelenés: 2015 második fele)

A Mario Kart és a Super Smash Bros. legújabb része után saját játékban, a Kirby and the Rainbow Curse-ben is tiszteletét teszi a Wii U-n a Nintendo ikonikus karaktere. A kis rózsaszín gömböc egyedi, gyurma-animáció által inspirált stílusban menti meg újra a világot, a játékmenet pedig a 2005-ös DS-játékból, a Canvas Curse-ből lesz majd ismerős. Kirbyt ezúttal sem közvetlenül, hanem egy szivárványszínű kötelet húzva irányíthatjuk majd, amit hősünk követ, ha pedig rányomunk, pörgő támadásba kezd. Emellett Kirby különböző átalakulásokon is keresztül mehet, így a Rainbow Curse-ben tengeralattjáró, rakéta vagy tank formájában is szembeszállhatunk az ellenfelekkel. Lesz egy négyfős kooperatív mód is, amiben Waddle Dee-ként csatlakozhat három másik játékos, akik maguk is cipelhetik Kirbyt, és vehetnek fel fegyvereket a pályán. A Kirby and the Rainbow Curse támogat majd néhány Amiibo-figurát is, amikkel erősebbé tehetjük a címszereplőt.

8. Mario Party 10 (várható megjelenés: 2015)

A többi klasszikus Nintendo-sorozat után a Mario Party is megkövetel egy Wii U-s kiadást, ami már a széria tizedik része lesz. A játékmenet nem igen fog eltérni a már megszokott formulától: alapvetően, négy, egy különleges játékmódban öt játékos küzd egymás ellen egy társasjáték táblán, ahol az előrehaladást a különböző minijátékokban való jó teljesítmény segíti elő. Az új mód a Bowser Party névre hallgat, ennek keretein belül egy ötödik játékos is csatlakozik a mókához. Bowsert a Wii U gamepaddel irányíthatjuk, ha pedig a játéktáblán utolérünk egy másik játékost, egy különleges minijáték veszi kezdetét, amiben különböző halálos képességeket és csapdákat aktiválva próbálja meg megállítani a hősöket a főgonoszt irányító játékos. Természetesen Bowser akkor győz, ha minden játékos kifogy a szívekből, mielőtt eléri a játéktábla végét.

9. Mario vs. Donkey Kong (Várható megjelenés: 2015)

A Nintendo egyik legnagyobb erőssége, hogy a nagyobb hangvételű, AAA kategóriás játékok mellett mindig tud szorítani helyet a kisebb, de legalább olyan fantáziadús megjelenéseknek, amik általában inkább az agyunkat dolgoztatják meg, mint a reflexeinket. A Mario vs. Donkey Kong is egy ilyen játék, melyben feladatunk nem más, hogy kedvenc szereplőink meggondolatlanul bolyongó miniatűr képmásait terelgessük biztonsággal a célba, ahelyett hogy mosolyogva belesétálnának a biztos halálba. A játékban akár saját pályákat is tervezhetünk, amelyeket a közösségi funkcióknak köszönhetően könnyedén meg is oszthatunk a világgal a Miiverse rendszerében, ha pedig esetleg egy-két extra alkatrészre lenne szükség, akkor a Workshop Store-ban akár új tartalmat is vásárolhatunk.

10. Code Name S.T.E.A.M. (várható megjelenés: 2015 május)

Zárásként felkerült a listánkra a 3DS egyik legígéretesebbnek tűnő 2015-ös játéka, a Codename S.T.E.A.M. is. Ebben a steampunk képregényvilágban a stratégia és az akció ötvözeteként valósul meg a harcrendszer, aminek a minőségére garancia, hogy a játékot a Fire Emblem készítője, az Intelligent Systems készíti. A történet szerint a gőzgépek segítségével egy modern utópiává változtatott Londont földönkívüliek támadják meg, és az amerikai elnök, Abraham Lincoln toboroz egy különleges hősökből álló csapatot, hogy a britek segítségére siessen. A csapat az amerikai irodalom karaktereiből áll össze: a játékos Henry Fleminget, A bátorság vörös kokárdája című háborús regény főszereplőjét irányítja, akit kalandjaira a gyáva oroszlán az Óz, a csodák csodájából, Tigris Liliom a Pán Péterből, és Tom Sawyer kísérnek el.

Ezek lesznek azok a játékok, amik miatt az eddigiek mellett erősen hümmögünk majd, hogy venni kéne egyet a Nintendo valamelyik konzoljából. Körbenéztünk a többi platformon is, a PC-s top 10-et itt, az Xbox-os listát pedig itt találjátok, de egy platformoktól független szerkesztőségi nyálcsorgatást is olvashattok, erre a linkre kattintva.

Ti milyen Nintendo-címeket vártok idén, ami esetleg lemaradt volna a listáról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)