Hirdetés

Több szabadságot a Bioshock atyjának!

|

Ken Levine újratárgyalja szerződését munkaadójával. T2-közeli források szerint a felek közel kerültek a megegyezéshez.

Hirdetés

A New York Post értesülései szerint Ken Levine és a Take Two a korábbinál sokkal nagyobb kreatív szabadságról és kedvezőbb anyagi juttatásokról szóló szerződést készülnek aláírni. A forrás szerint a kiadó így kívánja jutalmazni munkásságáért az eleddig 2.2 millió példányban gazdára lelt Bioshock kreátorát. Igaz, hogy fizetése nem éri el, sőt, meg sem közelíti az aranytojást tojó tyúk (Rockstar Games) vezéreinek bérszínvonalát, de panaszra nem lesz oka, hiszen megkapja az óhajtott szabadságot. Ennek megfelelően Levin kezébe kerül a projektjei feletti irányítás, és új franchise-okon is dolgozhat, vagyis nem kötik le egyetlen széria idővel unalmassá váló folytatásaival. (Ha a játéksorozat nem is lesz unalmas, a változatosságot nélkülöző munka mindenképpen.) Állítólag (bár mind a Take Two szóvivője, mind Levin képviselője megtagadta a nyilatkozatot) a dizájner bérezése a játékipar Hollywood-tól átvett pontozási rendszerén alapul. Vagyis a Bioshock 2, ill. az új projektek fogadtatásán múlik, hogy az 1 és a 3 % közé eső eladások utáni részesedésből éppenséggel mennyi érvényesül Levine esetében.

Ken Levine díjjal a kezében

levine.jpg


A Pacific Crest Securities elemzője, Evan Wilson szerint a Take Two érdeke, hogy Levine és a hozzá hasonló kreatív koponyák házon belül maradjanak, mert az ő szellemi tőkéjük jelentős mértékben emeli a vállalat értékét, s így könnyebben tudják visszautasítani ill. felsrófolni az EA vagy más kérők ajánlatait.
Ha már témánal tartunk, a világ immáron második legnagyobb kiadója negyedik alkalommal hosszabbította meg részvényenkénti 25.74 dolláros ajánlatát (július 18-ig). A Take Two által újfent visszautasított ajánlat a befektetőknek csupán kis részét volt képes elcsábítani, hiszen mindeddig viszonylag kevés, alig több mint 6 millió részvényt (kb. 8%) adtak el.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)