Hirdetés

Tényleg felvásárolja a Sony a Helldivers 2 fejlesztőjét?

|

Izgalmas pletyka ütötte fel a fejét a napokban, amire az Arrowhead Game Studios is reagált.

Hirdetés

Miközben single-player, filmszerű élményt nyújtó alkotásaival letarolta a piacot és bebiztosította vezető pozícióját a konzolok versenyében, az utóbbi tíz évben látványos deficittel küszködött a Sony a multiplayer fókuszú játékok kategóriájában. Némileg elkényelmesedve a Call of Dutyra, a Fortnite-ra, az Apex Legendsre és társaikra támaszkodott a PlayStation konzolok gyártója, miközben saját franchise-ait (Killzone, Resistance, SOCOM) hagyta elsorvadni.

Az áprilisban távozó Jim Ryan ezen a helyzeten kívánt változtatni, amikor nagyobb hangsúlyt fektetett a többjátékos, jellemzően szolgáltatásként működő alkotások támogatására, s bár végül ezek az ambiciózus terveket jelentősen megnyirbálta a vállalat, az első nagy sikerét idén épp egy kooperatív játéknak köszönhette.

Hirdetés

A PlayStation 5-tel párhozamosan PC-re is kiadott Helldivers 2 minden előzetes várakozást felmúlva annyira népszerűnek bizonyult, hogy a fejlesztőcsapatnak folyamatosan bővítenie kellett a szerverkapacitást. Az is látszik egyébként, hogy a játékosok zöme a Steamen tömörül, vagyis ha elsőként csak a Sony jelenlegi generációs konzoljára jelent volna meg, nem biztos, hogy ennyivel nagyobb sikert aratott volna 2015-ös elődjénél.

Mindenesetre a játékot övező felfokozott érdeklődés hatására a legvérmesebb PlayStation-rajongók máris látni vélték, hogy a Sony szorosabbra szövi kapcsolatát az arany tojást tojó tyúkkal, azaz az Arrowhead Game Studiosszal. Született is jó pár bejegyzés a közösségi médiában, amelyek azt állították, hogy a felek megállapodtak a felvásárlásban, és rövidesen közhírré teszik a stúdió csatlakozását a PlayStation családhoz.

Még ha ez logikusnak is tűnne a két cég eredményes együttműködését tekintve, az biztos, hogy nem mostanában kerül rá sor, mivel Johan Pilestedt, az Arowhead CEO-ja kertelés nélkül kijelentette, hogy kamu az egész, hacsak nem maradt le valamiről, amiről tudnia kellene, miközben az álhír kiötlőjének logóválasztását is kritikával illette. Az ugyanis még 2008-ból származik, és már rég lecserélték.

Egy másik, a lehetséges xboxos változatot kizáró posztra adott válaszban pedig megerősítette, hogy az Arrowhead nem a Sony tulajdona, hanem az alapítóké, őt magát is beleértve.

Korai volt tehát pezsgőt bontani (az óvatosabbak csak behűtötték), a stúdió ugyanis jelen állás szerint független, és úgy tűnik, hogy az is marad. Persze ebben az iparban semmit sem lehet kizárni, így azt sem, hogy a Sony, vagy más egy napon olyan ajánlatot tesz le az asztalra, amire Pilestedték igent mondanak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)