Hirdetés

Szeptemberben megugrottak a játékeladások

|

Az NPD Group friss jelentése szerint szeptemberben 38 százalékkal nőttek a videojátékok eladási adatai.

Hirdetés

Az elemző cég egyik elemzője, Anita Frazier elmondta, véleménye szerint 2006. a rekordok éve lesz. Szeptember hónapban összesen 777 millió dollár értékben találtak gazdára videojátékok az észak-amerikai piacon, ami 38%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi ugyanezen időszakhoz képest.

Az összes kategóriát (hardver, szoftver, kiegészítők) figyelembe véve szintén impozáns, 20%-os növekedés tapasztalható. A legnagyobb pozitív változás hardver téren következett be: itt 70%-os a piaci kereslet növekedése. A legnépszerűbb játékeszköz még mindig a Nintendo DS, melyből szeptemberben 403 ezer példányt adtak el, míg riváliásból, a Sony PSP-ből "csak" 153 ezret. Az Xbox 360-ból 259 ezer készülék fogyott, de még ez is kevesebb, mint az öregecske PS2 által elért eredmény, utóbbiból ugyanis 300 ezer darab fogyott.

Úgy tűnik tehát, hogy idén ismét rekordot dönt a videojáték-ipar. 2005-ben az Egyesült Államokban 10,5 milliárd dollárt hozott az iparág, amit idén könnyen túlszárnyalhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)