Hirdetés

Steamre érkezik a Dolphin, a GameCube és Wii emulátor

|

Nem kell már sokat várni a megjelenésre, korai hozzáférésben lesz először elérhető.

Hirdetés

Láttunk már nagyon furcsa játékokat és szoftvereket a Steamen, és ugyan a következő nem megbotránkoztató, vagy erőszakos, rendkívül szokatlan kategóriába tartozik, ami egyáltalán nem gyakori a platformon.

A GameCube és Wii játékokat emuláló Dolphin a fejlesztők ígérete szerint 2023 második felében ingyenesen válik majd elérhetővé a Steam kínálatában.

Ugyan konkrét megjeleni dátumot még nem kapott a projekt, a Steamen már elérhető az emulátor hivatalos oldala, ahol hozzáadhatjuk a várólistánkhoz. A leírás szerint a fejlesztők több hónapos munkája ölt testet a Dolphin Steames verziójában, a megjelenés közeledve pedig több információt is el fognak árulni a verzió képességeivel kapcsolatban.

Hirdetés

Az emulátor majdnem egyidős a GameCube-bal, sokáig azonban nem igazán volt megbízható. 2007-ben nyitott forráskódú programként támadt fel, azóta pedig rengeteg fejlődött. Támogatja a modern kontrollereket, a 4K-s felbontást, a gyors mentést és az online többjátékost is.

A fejlesztők nem győzik hangsúlyozni, a Dolphin nem biztosít játékokat, ahhoz, hogy használható legyen, a leendő tesztelőknek rendelkezniük kell a játszani kívánt cím eredeti példányával, amit egy kompatibilis formátumba átalakítva lehet majd elindítani az emulátorban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)