Hirdetés

Steam Dev Days - Valve tervez, Newell végez

|

10 millió új felhasználó, 12 új pénznem, megszűnhet a Greenlight, de jöhet a TV- és zenetámogatás. A Valve a jövőbeli tervekről beszélt a Steam Dev Daysen.

Hirdetés

A Steam Dev Days sok érdekes információval szolgált és bár ezek elsősorban a fejlesztőknek szólnak, természetesen minket, játékosokat is érintenek majd.

A Valve októberben elmondta, hogy elérték az egyébként hihetetlen 65 millió Steam felhasználót, de alig pár hónap alatt - köszönhetően az új híreknek és a Holiday Sale-nek - ez a szám mostanra 75 millióra ugrott fel. Kiadtak egy diagramot is, amiből kiderült, hogy a Steam 2013-as eladásainak 41 százalékáért felel Észak-Amerika és további 40-et pedig Nyugat-Európa hozott be. Ehhez mi is hozzátettünk még 2%-ot.  

A Hot Blooded Game Dave Oshry-jának tweetje szerint a Steam Greenlight sem élhet örökké és nem azért szándékoznak megszüntetni, mert ne lenne mindenki számára előnyös, hanem idővel a saját fejlődése miatt válik feleslegessé.

"Az a célunk, hogy a Greenlight eltűnjön. Nem azért, mert nem hasznos, hanem azért, mert fejlődünk" - mondta Newell. Szeretnének nagyobb hatalmat adni a fejlesztőknek a Steamen belül, hogy promózhassák a játékaikat. Ahogy a szolgáltatás fejlődik, úgy tűnik el a fal a fejlesztés és a kiadás között a Steamen.

A Valve tervei között szerepel, hogy a Steam Machine és a SteamOS szolgáltatásai közé filmeket, zenéket és TV-műsorokat is felvegyen, ezzel is erősítve azt, hogy a konzolnak bizony a nappaliban a helye. A cég szeretné, ha ez még azelőtt megtörténne, hogy a felhasználók kezébe kerülnek az első Steam Machine-ek.

A másik jó hír, hogy a Steamen hamarosan 12 új pénznemben is fizethetnek a felhasználók, amiknek egyelőre a felsorolása is felesleges, ugyanis a forint sajnos nincs közöttük. Egyelőre. Mivel a sajtó nem hivatalos a Steam Dev Days-re, ezért az össze-vissza tweetekből és emailekből összeollózott információkat majd csak a napokban lesz módunk kiegészíteni, amikor jönnek a hivatalos bejelentések és videók az eseményről.

A gépekkel kapcsolatban is van új információ. Az Alienware bejelentette, hogy szeptemberben tervezi kiadni a saját kis Steam Machine-jét, de az árakról és a specifikációkról egyelőre nem mondtak semmit. 

A Steam kontrollerre különösen kíváncsiak vagyunk, ugyanis úgy hírlik, hogy a Valve a visszajelzések alapján búcsút mond a touch padnek és inkább fizikai gombokkal próbálkozik majd a végső verzióban. Ráadásul aksi helyett elemmel működik majd és az irányítás terén is helyet hagy majd a cég VR-ral kapcsolatos terveinek. Erről majd egy későbbi előadásban mondanak többet.

Mit szóltok?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)