Hirdetés

Nem sikerült visszaszereznie a pénzét a Star Citizen egyik csalódott támogatójának

|

Egy rajongó nem kevés összeggel szállt be a fejlesztésbe, azonban nem azt kapta, amit várt, ráadásul most úgy tűnik, a pénzét sem kérheti vissza.

Hirdetés

A Star Citizen készítőinek rengeteg pénzt sikerült összekalapozniuk a Kickstarteren a fejlesztésre, ami már hosszú évek óta tart, és sokan úgy gondolják, nem lesz semmi a grandiózus projektből (bár tegyük hozzá, a semminél most is sokkal több, de a kész produktumról más megoszlanak a vélemények). Most pedig kiderült, hogy nincs könnyű dolguk azoknak, akik visszakérnék a támogatást.

Hirdetés

Ken Lord 4500 dollárral támogatta anno a Star Citizent, mert akkoriban valószínűleg még elég lelkes volt a játék kapcsán, mostanra azonban ez megváltozott. A rajongónak nem tetszett az irány, amerre a játék tartott, és az is csalódást okozott számára, hogy ilyen sokáig nem sikerült befejezni az alkotást, ezért megpróbálta visszaszerezni az összeget, amit a fejlesztőknek adott.

Lord először közvetlenül a Roberts Space Industriestől kért visszatérítést, de nem járt sikerrel, mert a Kickstarteren csak 14 napon belül lehet visszakérni a pénzt, utána már nem. Később 5 oldalas levélben kérte a csapattól, hogy adják vissza a pénzét, indoklásként pedig még azt is felhozta, hogy betegsége miatt fizikailag képtelen végigjátszani a Squadron 42 kampány FPS részeit. A fejlesztők figyelmen kívül hagyták Lord levelét, aki így a bírósághoz fordult.

Azonban a rajongó sajnos a jogi megoldással sem járt sikerrel, ugyanis a Star Citizen felhasználási feltételeiben van egy olyan záradék, ami megvédi a stúdiót az ilyesfajta pereskedésekkel szemben. Viszont érdemes megjegyezni, hogy az évek során többször is változott a felhasználási feltételek ezen része, ráadásul Lord nem egyszerre, hanem apránként adományozta ezt a 4500 dollárt, így nem is mindig ugyanazok a szabályok vonatkoztak a támogatásra.

Sajnos Lord nem kapta vissza a pénzét, de ez a példa talán felhívja a figyelmet egy érdekes jelenségre. Úgy tűnik ugyanis, hogy minden egyes ilyen változtatás után sokkal bizonytalanabbul van megfogalmazva a felhasználási feltételekben, hogy meddig tart a fejlesztési idő, és mik a kritériumai a támogatás visszakérésének.

Ti mit gondoltok, kész lehet egyáltalán valaha a Star Citizen? Egy ilyen nagy kaliberű projektnek (kiadói nyomás és határidők nélkül) lehet valaha végső állapota?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)