Hirdetés

Összesen 170 millió amerikai játszik videójátékokkal

|

Mindig megdöbbenek, hogy a világ fejlett részén mennyivel elöttünk járnak...

Hirdetés

S nemcsak a fizetésekben és a szociális juttatásokban, hanem a kultúrális fejlettségben is.

AZ NPD legújabb felmérése szerint 170 millió amerikai játszik valamilyen videójátékkal (a felmérés nem tett különbséget a passziánszot játszók és a profi játékosok között). Az Egyesült Államok népessége 304 millió - ez az adat Magyarországra vetítve mintegy 5 és fél millió embert jelentene, aki játszik videójátékokkal. El tudjátok Ti ezt képzelni?

A felmérést 2009 januárjában 21000 ember bevonásával végezték. A népességet hét szegmensre osztotta az NPD, a legnagyobb az úgynevezett másodlagos játékosoké. Ezek főleg hölgyek, akik kevesebb, mint négy órát játszanak egy héten, és ebből semennyit sem konzolon.

A konzoljátékosok a második legnagyobb csoport, főleg hímneműekből áll ez a "csapat" - 32,9 millióan vannak. Harmadik helyen a Kocka Hordozhatós Gamerek jönnek 30 millióan - java részük igen fiatal, átlagéletkoruk 19 év.

A legkisebb csoport az extrém gamerek csapata, akik hetente több, mint 40 órát játszanak - na ők az igazi kockák.

67,3 millió amerikai használja a PC-t, mint elsődleges gamer platformot. 25,9 millióan úgynevezett Online PC Gamerek, ők főleg hölgyek, akik javarészt online játékokkal töltik 8 órányi heti játékidejüket. 17,3 millió "mohó" gamer játszik heti 23 óránál többet PC-n. Érdekes még az offline gamer szegmens, ők 24,1 millióan vannak és játékidejük 82 százalékát offline, azaz internet nélkül töltik el.

A felmérésben MINDEN játékot figyelembe vettek, gamernek vették azokat is, akik csak egy-egy flash-játékkal játszanak egy PC-n.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)