Hirdetés

Sniper Elite V2 Remastered teszt - Berlin elesett

|

Tényleg szebb lett valamivel a Sniper Elite V2, de hiányosságai ennyi év után még inkább zavaróak, mint eredetileg.

Hirdetés

Már a maga idejében sem volt kimondottan jó játék a Sniper Elite V2. Egyediségét nem lehet elvitatni tőle; a mesterlövészkedést, a ballisztikát eltalálták benne, valamint érdekes volt látni, pontosan hogyan hatol át egy lövedék az ellenfelek testének különböző pontjain, ugyanakkor nagyjából minden más szempontból gyengén teljesített. A fejlesztőcsapat aztán elkészített két, szintén nem tökéletes, de azért sokkal jobb folytatást, amikből a V2 Remasteredhöz is átvehetett volna ezt-azt, viszont ehelyett inkább csak ráhúzott egy réteg festéket az eredeti játékra. Tény, hogy legalább nem teljes áron kínálja, és a DLC-ket is adja mellé, de lehetett volna ennél jobb a végeredmény.

Hirdetés

Berlin felett szebben ragyog az ég

A technológiai oldalon pont az történt, ami a remasterek esetében általában szokott: felvarrták a textúrák ráncait, nagyobb felbontásokat tettek elérhetővé, javítottak az effekteken, átdolgozták a bevilágítást. Az előző generációs konzolokra kiadott változatokhoz képest tényleg jól látható a különbség; a játék még mindig nem annyira szép, mint a Sniper Elite 3 vagy 4 (amik egyébként szintén nem hozzák ki a jelenlegi generációs konzolokból a maximumot), de lényegesen pofásabb lett. Csupán a robbanások kiábrándítóak, azok továbbra is meglepően múlt századiak, illetve az animációk maradtak nagyon darabosak. Ha az első kiadás maxra húzott PC-s változatához hasonlítjuk az elvileg legszebb Xbox One X-eset (ezt volt lehetőségünk tesztelni), az eltérés már nem olyan nagy, de érezhető, hogy dolgoztak vele. PlayStation 4 Prón és One X-en eldönthetjük, hogy a felbontást vagy a képfrissítési sebességet részesítjük inkább előnyben. Az egyik mód 4K felbontás mellett stabil 30 fps-es gyorsaságot kínál, a másiknál ugyan 60-ra növekszik a framerate, de be kell érnünk 1080p-vel. Bár alapvetően a legtöbb játék esetében, ahol ez a lehetőség adott, az utóbbit javasolnám, a néha-néha fellépő textúravillogások miatt itt kénytelen voltam az előbbinél maradni. Az élmény 30 fps-sel sem rossz, szerencsére ez nem egy reflexjáték.

Nem egy atomrakéta

A külcsínen javítottak, de a rendszereken, a minőségen nem. Egy mesterlövészt alakítunk, tehát nem meglepő, hogy akkor a legjobb a játék, ha távcsöves puskával szedegetjük le ellenfeleinket, viszont amilyen élvezetes ez, olyan botrányosan rossz a közelharc. Ütni nem lehet, az automata fegyver és a pisztoly rettenetesen pontatlan, az ellenfelek pillanatok alatt szétszednek minket, és mindez akkor nem is lenne gond, ha a játék nem kényszerítené bele a játékosokat olyan szituációkba, ahol méterekre vannak ellenfeleiktől, és nem hátrálhatnak fedezék mögé. Néha akkor is kiszúrnak minket, ha fedezékbe bújtunk, vagy épp akkor sem vesznek észre, amikor a látóterükbe kerülünk; olykor tanácstalanul forgolódnak, máskor nekünk háttal állnak meg, mielőtt - jobb esetben - hirtelen megfordulnak. És persze megesik, hogy beleragadnak tárgyakba, vagy helyben futnak.

Fontos lett volna beépíteni a sorozat későbbi részeiben megtalálható funkciókat, megoldásokat és javításokat, mert aki csak azokat próbálta, de szeretné ezt, garantáltan hiányolni fogja mindet. Aki pedig már játszott a V2-vel, nem fogja tudni igazán értékelni az újdonságokat. Kárpótlásként tartalmazza a csomag az összes DLC-t, egy fotómódot, a Zombie Armyból átvett karaktereket, valamint lehetővé teszi, hogy 16 fős (Nintendo Switchen csak 8) többjátékos csatákban vegyünk részt. Ezek miatt talán érdemes lehet upgrade-elni, de pusztán azért, hogy a kampányt ismét végigjátsszuk, nem igazán. A harmadik és negyedik rész messze jobb, inkább azokkal tegyetek próbát, vagy ha megvoltak, ne okozzatok magatoknak csalódást ezzel.

Sniper Elite V2 Remastered
Szebb lett egy kicsit, de utódaihoz képest elavult.
Ami tetszett
  • mesterlövészkedni jó
  • vannak jó pillanatai
  • tényleg szebb lett valamivel
Ami nem tetszett
  • régi bugok
  • elavult animációk
  • a közelharc botrányos
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)