Hirdetés

Shia LaBeouf robotok nélkül - Fékezhetetlen kritika

|

Fagyosan metsző arcok. Erős alkoholtartalmú italok. Nem, ez nem egy új Charlie sláger alapkoncepciója, csupán egy gengszter mozi John Hillcoat-tól. Ennyire véresen egyszerű.

Hirdetés

Ha megnézzük Hillcoat előző két rendezését (Az ajánlat, Az út), akkor megfigyelhetjük – azon kívül, hogy jelenlegi filmjéhez hasonlóan mindkettő adaptáció – hogy mindegyikben erős a családi kötelék. Ráadásul a Fékezhetetlen Az ajánlathoz hasonlóan három törvényen kívüli testvért állít a középpontba, akiknek meggyűlik a bajuk a törvény képviselőivel. A Sam Peckhinpah-i westernnel szemben azonban jelenlegi gengszterfilmje lényegesen egyszerűbb, pontosabban kommerszebb darab, és ebből adódóan bátortalanabb is, de mindenféleképpen jeles képviselője a manapság már kihalófélben lévő műfajnak. 

Bátortalan, mert hiába dolgozik Nick Cave forgatókönyvíróként harmadjára (zeneszerzőként negyedjére) a rendezővel, a történet jól bevált sablonokból építkezik, nem hagy minden szereplőnek teret. Erre a legjobb példa a szokásos lúzer, de nagyravágyó figuráját meglepően jól hozó Shia LaBeouf. Karaktere – noha ő mondható az igazi központi szereplőnek a három testvér közül – nem egyszer ellenszenves, vagy jellegtelen és ez nem feltétlenül a színész (?) számlájára írható.

A kritika folytatását a CineStar honlapján olvashatod.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)