Hirdetés

Reklámrobot MMO-kban - új Microsoft szabadalom

|

Ahogy a klasszikus reklámkategóriák lassan elmúlnak, születnek újak.

Hirdetés

A világ nagy cégei mindig is keresték az újabb és hatásosabb eszközöket a reklámozásra.

Az emberiség "fizetőképesebb" része egyre több időt tölt virtuális világokban, MMOkban, így újfajta marketing-módszerekre van szükség ahhoz, hogy a reklámozók elérjék a felhasználókat. Egy ilyen új módszert szabadalmaztatott a Microsoft.

Advertar (advertisement = reklámozás, és az avatar szavak kombinációjából) a neve azoknak a "robotoknak", amelyek megjelennek az MMO-kban vagy virtuális világokban, hogy termékeket reklámozzanak. A szabadalom szerint az advertarokat meghallgató játékosokat valódi pénzzel, vagy játékbeli tárgyakkal kompenzálják majd a figyelmükért.

advertar
advertar

Most mindenki felkapja bizonnyal a vizet, hogy "ez már mekkora, már a virtuális világokban sem hagynak békén a bunkók?", de most gondoljatok bele, mekkora fun lenne, ha a virtuális Jackie Chan és Chris Tucker leszólítana titeket mondjuk Orgrimmarban, hogy "Ha végeztetek a RAID-del, akkor menjetek már el megnézni új filmünket, a Rush Hour 6-ot" - s azért még kapnátok mondjuk plusz egy nap előfizetést vagy valami ingame itemet ha végighallgattátok őket.

Vélemények?



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)