Hirdetés

Pornó, GSO világpremier, Sony és GTA V - mi történt a héten?

|

Nincs időd mindent elolvasni? Csak a vasárnapi ebéd után érsz rá? Mostantól a GSO szerkesztői összegyűjtik a hét legérdekesebb történéseit szubjektív kommentárral.

Hirdetés

Bizonyára észrevettétek, hogy nem volt Tiszteletem, vagy reggeli és esti köszöntő, ennek oka az, hogy szeretnénk inkább érdekességekkel, hírekkel és egyedi anyagokkal szórakoztatni, lekötni titeket. Ugyanakkor lehet velünk csevegni, adunk is témát hozzá minden héten. Vasárnaponként valamelyik GSO szerkesztő gyűjti össze a hét legérdekesebb híreit, sztorijait (főleg én, ha már hajtom a szekeret), teljesen szubjektív formában, várom a véleményeteket ezekkel kapcsolatosan.



Téma akad bőven, nem volt unalmas hetünk, az már az elején kiköthető. Normand Corbeil szomorú halálhírével indult a hét, meg is emlékeztünk róla szépen a GameStar Hype műsorában is. Most azért rátennék még egy lapáttal a gyászra, egy csodálatos tehetséggel lettünk szegényebben, hallgassuk csak meg ezt:

Messze a legnagyobb nézettséget hozta, de hatalmas vitát váltott ki a videojátékból készült pornófilmek bulváros bemutatója, ahol ismét szembesülhettünk azzal, hogy a kattintás valamiért nem egyenlő az érdeklődéssel, régen minden szebb volt, bezzeg amikor még mások csinálták. Akadt még azért más tartalom bőven, csak remélni tudom, hogy mindenki megtalálta végül azt, amit keresett. Folyamatosan változik a GSO, azt szeretnénk, ha mindannyian elégedettek lennétek végül, pontosan tudva azt, hogy ez lehetetlen. Mielőtt azonban tehetetlenül elbőgnénk magunkat, a CNG magyar feliratos Bioshock Infinite trailere oldja a feszültséget, elég korrekt háttéranyag lett (a héten érkezett még egy trailer, ide kattintva nézhetitek meg):

Szintén figyelemre méltó pletyka lett Dan Houser, a Rockstar kreatív igazgatójának kottyantása, miszerint a Grand Theft Auto sorozat akár a jövőben is játszódhatna, ha sikerül hozzá valami ütős sztorit rittyenteni. Ti el tudjátok képzelni, hogy egy amolyan Corben Dallas (világjegy!) forma hős kirángatja a lebegő taxiból a rémült kibernosz-lánykát, sugárpallossal lecsapja a fejét, majd Jean-Michel Jarre dallamokra elhajt a messzeségbe? Ennél jóval kézzel foghatóbb az Anonymous hackercsoport legújabb csínye, akik több amerikai kormányzati weboldalra is becsempésztek egy Nyan-cattel megfűszerezett Asteroids-stílusú játékot, ezzel megemlékezve a fiatalon elhunyt internetes aktivistáról, Aaron Swartz-ról.

A Rebellion új fejlesztése is nagy érdeklődésre tartott számot a héten, mi pedig a hamarosan rajtoló Crysis 3 előzetesében taglaltuk a multis tapasztalatokat, és persze a várható élményfaktort. Aztán megjelent a Call of Duty: Black Ops II Revolution DLC, és mindenki ment szépen zombikat irtani. Erről egy oldalas tesztet kanyarintottam egyébként a 2013/02-es GameStar magazinba, ajánlanám figyelmetekbe, ha már szóba került. A GSO-n magyar felirattal megjelent trailer megvolt már? Zseni! Nem csoda, hogy a Medal of Honor kicsit alukálni ment...

Ennél viszont sokkal nagyobb durranás volt a Splinter Cell: Blacklist GameStar világpremier, nálunk voltak láthatóak először mozgóképen a Ubisoft nagy reményének legújabb jelenetei aDaM-nak köszönhetően (ő is készít egyébként egy bitang nagy exkluzív előzetest a 2013/02-es GameStar magazinba, mivel csak mi voltunk kint a sajtóeseményen Magyarországról, ezért érdemes lesz elolvasni), itt a különleges Hype, ha lemaradtatok volna:

Gabe Newell ezen a héten folyamatosan dumált valami egyetemi előadás keretében, a Valve első embere láthatóan nagyon komolyan veszi a kampányolást. Írtunk is a héten egy eszmefuttatást annak kapcsán, hogy a Steam Box esetében Newell az Apple-t nevezte igazi ellenfélnek, nem a jelenlegi konzolgyártókat. Ettől mondjuk a hátsómig futott fel a szemöldököm, de aztán máris felvidított egy ötlettel, miszerint az lenne a nagy eszmei cél, hogy bárki publikálhassa a művét a Steamen keresztül, ingyen. Szerintetek ez lehetséges lenne?

A Rockstar sem tétlenkedett, bejelentették, hogy tétlenkednek még egy kicsit, ennek fényében a Grand Theft Auto V 2013. szeptember 17-én jelenik csak meg. Máris sokan arra gondolnak, hogy egy következő generációs konzolra tolták a megjelenést, de én azért erre nem vennék mérget. Hosszú ideje fejlesztik már a játékot, és elég komoly hasznot remélhetnek belőle (itt egy elemző feltételezése, aki szerint a Call of Duty: Black Ops II sikerét is felülmúlhatja a GTA 5), azt pedig szerintem csak ebből a generációból lehet kisajtolni. Persze biztosra semmit sem lehet mondani. A TERA esetében sem mondtuk volna, hogy ilyen könnyedén válik majd ingyenessé, de a GameStick minikonzol Kickstarteres sikerét sem jósolta volna meg mindenki előre. Jó, Gyu igen, de ő eleve orákulum ezen a fronton, az nem ér.

Egyébként ti nem féltek attól, hogy a sok új hardver között kicsit összezavarodik majd a felhasználó? Eddig volt 3-4 fő platform, most lehet akár kétszer ennyi is, bár nyilván nem lesz minden átütő siker. A Sony viszont nem akar lemaradni ebben a versenyben, február 20-án bemutatnak valami újdonságot, sokak szerint a PlayStation 4 lesz ez. Megkérdeztük a Sony magyar képviseletét, de sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánták a feltételezést. Az előzetes viszont pofásan fest, nemsokára okosabbak is leszünk talán, és nem csak a földműves vakítása történik remélhetőleg, ha már a PS4 kontrollerről is ilyen szépen érkeznek a pletykák.

És mi a helyzet velünk? Éppen ezerrel folyik a lapleadás, Mocsy fején deres már a halánték, Chava Dead Space 3 teszteléssel tölti az elmúlt napjait, és mi is hajtjuk a tartalmat serényen. Jöttek újabb lányok is meghallgatásra, folyik a verseny a GameStar Hype női arcának megtisztelő címéért. Összeszedtük, hogy mivel fogunk játszani februárban, és hogy mivel kapcsolódunk ki ezen a hétvégén. Szóval ennyi volt nekem ez a hét, és most kíváncsian várom a ti véleményeteket: nektek mi volt a hét legjobb híre? Mit vártok? Miben csalódtatok? Láttatok-e már falon pókot? Hány éves a kapitány?

Jövő héten megint találkozunk, legyen szép estétek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)