Hirdetés

Egy látványos ponton különbözhet a DualShock 4-től a PlayStation 5 kontrollere

|

Egy beadott szabadalom szerint kinézetében sem változik sokat a PS5 kontroller, de néhány hasznos funkcióval azért bővül majd.

Hirdetés

Egyelőre még semmit nem tudunk a következő generációs konzolok kinézetéről, pedig nem elhanyagolható szempont, hogy egy elegáns ékszerdobozt vagy egy brutális szörnyeteget kell-e otthonunkba fogadjunk jövő karácsony környékén. Egy német üzletlánc már megálmodta, hogy milyen lenne számukra az ideális PS5, de a nemrég elfogadott kontroller-szabadalom visszaránt minket a realitások talajára.

Hirdetés

Mielőtt egy gyártó ténylegesen megmutatná nekünk egy új hardverét, a tájékozódás legjobb módja a szabadalmak átböngészése. Ezúttal sem történt ez másképp, ugyanis nemrég a Sony egy új kontrollert védetett le a japán szabadalomügyi irodánál. A tervek szerint az új irányító nagyobb ravaszokkal, kicsit kisebb analóg karokkal és egy USB porttal lesz gazdagabb, illetve ami a legszembetűnőbb, hogy nem lesz rajta a DualShock 4-nél megszokott fénycsík. Az alábbi képen látható a két kontroller összehasonlítása:

A prototípust kipróbálók szerint sem lesz nagy különbség a két kontroller között; a legjelentősebb újítást a programozható ravaszok adják majd, melyek játéktól, sőt játék helyzettől függően fejthetnek ki nagyobb ellenállást, így például érzésben is különbség lesz aközött, hogy egy íjjal vagy egy pisztollyal lövünk-e épp.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)