Hirdetés

PC vs konzol - még a fejlesztők is marják egymást

|

A PC vs konzol vita valószínűleg sosem ér majd véget, hiszen nem csak a fórumozó vásárlók, hanem maguk a fejlesztők is megosztottak a témában.

Hirdetés

Az összes gamer közösségben, így itt a GSO-n is hangos vita kezdődik minden olyan esetben, amikor a PC-s és konzolos tábor véleménye különbözik. Hál'isten ez nem történik meg túl gyakran, csak úgy napi 4-5 alkalommal. Az ilyen esetekben persze senki nem akar döntőbíró lenni, akkor meg pláne nem, ha nem játékosok, hanem a szakma legnagyobbjai kapnak hajba a témában.

A Frostbite technikai igazgatója, Johan Andersson azért tud egyet s mást a témáról, és mindamellett, hogy az EA egyre terjedő motorjának szakértője, nagy támogatója a Mantle technológiának is. Andersson nemrég Twitteren emelete fel a hangját, szerinte ugyanis nem elfogadható, hogy egy játék konzolos változata ugyan azt tudja, mint a PC-s verzió legmagasabb beállítások mellett.

Bár az üzenetben nem nevesített meg senkit, néhányan magukra vették a szurkálódást, és nem hagyták szó nélkül a dolgot. a Treyarch egyik szoftvermérnöke, Dan Olson egy Steamen végzett felmérésre hivatkozott, mely szerint a játékosok 85%-ának gépét megfogják ezek a grafikai beállítások is. Andersson szerint néhány játék esetében ez elfogadható lehet, de ne hívják Ultra High-nak a beállításokat, ha azok nem a lehető legmagasabb értéket, "csupán" a konzolos maximumot tükrözik.

A vitába a Sony Computer Entertainment GPU specialistája, Tobias Berghoff is beszállt, szerinte az elnevezés teljesen lényegtelen. Andersson egy másik témában sem osztotta a közösség véleményét. Sajnálatosnak tartja, hogy a 4K/ Ultra HD felbontások elterjedésével nem egységesítették a 60fps-t, hiszen hatalmas előrelépés a 30-hoz képest.

Ahogy Palmer Luckey napokkal ezelőtt, Andersson is kritizálta azokat a fejlesztőket, akik 30 fps-re törekszenek. Szóba jött a The Order 1886 is, amelynek kapcsán egy másik felhasználó kérdésére válaszolt.

Ti mit gondoltok, egyetértetek Anderssonnal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)