Hirdetés

Oké, hogy jön a Metro: Awakening, de mi a helyzet a Metro 4-gyel?

|

Az elmúlt hetek szivárgásai és a VR-os Metro Awakening bejelentése kérdéseket vetett fel a rajongókban, a 4A Games tisztázta a dolgokat.

Hirdetés

Nemrég kiszivárgott, hogy a 4A Games a januári State of Play keretében fogja leleplezni a Metro széria új felvonását, ám ezt csak az játszhatja, aki rendelkezik VR-eszközzel. Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért ezt, ha már 2020 óta dolgoznak a következő nagy játékon, amelyet PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re fejlesztenek, de nem szabad elfelejteni, hogy a munkájukat az ukrán-orosz háború is hátráltatta.

A State of Play során be is jelentették a VR-exkluzív FPS-t, a Metro Awakeninget, ami a Vertigo Games fejlesztésében és a Deep Silver kiadásában készül, és a Metro 2033 előzményeiről mesél a regények írója, Dmitry Glukhovsky közreműködésével. 

Hirdetés

Hogy a szivárgások után biztosan ne legyen félreértés, a Deep Silver közleményben biztosította a játékosokat arról, hogy nem csak a Metro Awakening formálódik jelenleg: a VR-címtől függetlenül a 4A Games továbbra is dolgozik a Metro 4-en, vagy bárhogy is hívják a következő fősodorbeli játékot. 

Tavaly már hírek érkeztek, hogy a Metro 4 fejlesztése olyan jól áll, hogy teljesen végigjátszható (ez nem jelenti azt, hogy kész, csak azt, hogy el lehet jutni az elejétől a végéig), és hogy a megjelenésre valamikor 2024-ben számíthatunk. Egyelőre nem tudni, hogy a következő rész miről fog szólni, így az se világos, hogy a Metro Exodus folytatását kapjuk-e, de azt megerősítették 2023 elején a készítők, hogy az orosz-ukrán háború hatással volt a játékra és annak történetére, amely továbbra is "erős politikai és háborúellenes üzenetet" fog hordozni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)