Hirdetés

Nyilván a Fortnite is kap next-gen verziót, mutatjuk, mivel lesz jobb

|

Az Epic Games részletekbe menően magyarázta el, hogy mivel is tud majd többet a Fortnite PS5-ön és Xbox Series X-en.

Hirdetés

Az összes nagy fejlesztő arra készül, hogy átmentse szolgáltatás alapú játékát a PlayStation 5-re és az Xbox Series X/S-re és legalább a vizuális oldalon lecsiszolja a dolgokat.

Az Epic Gamesnek is hasonló terveik vannak a Fortnite-tal, éppen ezért kitettek egy blogposztot, amiben részletezték, hogy mire is számíthatnak majd az újgenerációs gépek tulajdonosai.

Hirdetés

Az Epic kihangsúlyozta, hogy sokakkal ellentétben ők nem csak frissítik a klienst, hanem új, natívan a következő generációs gépekre épített kliensekkel jelentkeznek majd. Ugyan minden rendszeren lesznek javulások, nem minden konzol élvezheti ugyanazokat az előnyöket:

PlayStation 5 és Xbox Series X előnyök

  • 60FPS és 4K felbontás
  • Dinamikus vizuális és fizikai hatások
  • Gyorsabb töltési idők
  • Az osztott képernyős játék 60FPS-sel pörög

PlayStation 5 exkluzív előnyök

  • A DualSense kontroller előnyeinek kihasználása
  • Már a Home Screenen is választhatunk játékmódot

Xbox Series S előnyök

  • 1080p felbontás és 60FPS
  • Gyorsabb töltési idők
  • Az osztott képernyős játék 60FPS-sel pörög

A "dinamikus vizuális és fizikai hatások" alapvetően azt jelentik, hogy a világ interaktívabb lesz: a fű és a fák mozognak a robbanások hatására, a füst és víz realisztikusabban viselkedik, és a Storm effektek erőteljesebbek lesznek. A DualSense kapcsán a kiderült, hogy az abban dolgozó érzékeny motor komolyabban érezteti majd az egyes fegyverek fizikáját. Nyilván a Series S húzta a rövidebbet, de mivel az lesz a legolcsóbb következő generációs gép, így ez alapvetően érthető.

A Fortnite jelenleg az Unreal Engine 4-en fut, de ez 2021-ben változni fog. Az Epic Games egy közleményben értesített mindenkit, hogy szépen lassan át fognak költözni az Unreal Engine 5-re, ez pedig lehetővé teszi majd nekik, hogy kisajtolhassanak minden erőt az új PC-s hardverekből és újgenerációs konzolokból. Részleteket ezzel kapcsolatban még nem osztottak meg, így egyelőre csak ülünk és várunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)