Hirdetés

Nicolas Sarkozy, a kalóz

|

Egy francia napilap állítja, hogy elnökük vérbeli kalóz.

Hirdetés

Értesülések szerint a francia Le Canard Enchaine cikkében nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a francia elnök, Nicolas Sarkozy kalózkodásba keveredett.

A vádak szerint több, mint 400 illegális másolatot készített saját propagandafilmjéből, mely a A visage decouvert: Nicolas Sarkozy, azaz a Nicolas Sarkozy igazi arca címet kapta. Ráadásul terjesztette is a kópiákat, hiszen egy diplomatakonferencia meghívott vendégei számára vált szükségessé a szóban forgó dokumentumfilm mielőbbi beszerzése.

Sarkozy saját indoklása szerint azért folyamodott eme megoldáshoz, mivel a DVD kiadója mindösszesen 50 példányt küldött neki a lemezekből, viszont a konferenciára invitált vendégek száma több százra rúgott, és a miniszterelnök úgy látta helyesnek, hogy a résztvevőknek is kellene adni a videoanyagból.

Ezek után úgy döntött, hogy házilag pótolja ki a hiányzó pár száz darabot, és vad sokszorosításba kezdett, úgy, hogy a DVD kiadója engedélyét elfelejtették megkérni. Ráadásul a kópiák borítóját is módosították az eredetiéhez képest, hiszen a gyártó cég emblémáját az elnöki videoszolgálat logojára cserélték át.

Nem ez az első eset, amikor Sarkozy-t  szerzői jogok megsértése miatt érik tetten: az elnök eddig már több gyűlésén, és szintén népszerűsítő reklámfilmjei alatt felhasználta az MGMT nevezetű banda egyik dalát, amelyre sem engedélyt nem kért az alkotóktól, sem jogdíjat nem fizetett érte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)