Hirdetés

Napi büntetés: valaki titkosított anyagokkal akart megnyerni egy fórumvitát

|

A War Thunder egyik játékosa nagyon komolyan vette a történelmi hitelességet.

Hirdetés

Számos olyan videojáték készült, amiben kiemelt szerepet kapnak a tankok, sőt olyanok is vannak, amiket jelenleg is folyamatosan frissítenek, elég csak a World of Tanks vagy a War Thunder játékokra gondolni. Csakhogy míg a Wargaming külön dedikált projekteket szánt a különböző fegyvernemeknek (a tankokat a WoT, a repülőket a World of Warplanes, a hajókat pedig a World of Warships fedi le), addig a Gaijin Entertainment harci MMO-ja egyszerre vonultatja fel mindet.

Meg is van az ambiciózus játék saját rajongóbázisa, sőt akad olyan is a felhasználói között, aki annyira komolyan veszi a vitát, hogy képes elmenni a legvégsőkig az igazát bizonygatva. 

Hirdetés

Egy fórumozó, bizonyos Pyrophoric emelte fel a szavát amiatt, mert az egyik tank, a Challenger 2 megtervezésekor szerinte nem a legpontosabban jártak el a készítők, ugyanakkor ezt nem a Gaijin munkatársainak rója fel. Pyrophoric szerint a tervezés bonyolultsága könnyedén kifoghat bárkin, még képekkel a birtokában is, ezért megpróbált rámutatni, hogy milyen részletekben történt tévedés.

Csakhogy ezt követően emberünk - aki vélhetően az Egyesült Királyság Királyi Tankezredének parancsnoka - módosított képeket töltött fel olyan Challenger 2-dokumentumokról, amik a hivatalos AESP-től, azaz az Army Equipment Support Publication-től származtak. 

Jól sejtitek, ezek olyan dokumentumok voltak, amiket nem a nyilvánosságnak szántak, ezért a Gaijin Entertainment el is távolította azokat a megosztott információ minősített jellege miatt. Ahogyan arra a csapat vezető technikai moderátora, Templar is felhívta a figyelmet, a Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy ez továbbira is titkosított dokumentum, a terjesztése pedig megsérti a hivatalos titkokról szóló törvényt, ami bűncselekménynek számít és akár 14 év börtönbüntetést is vonhat maga után, ha bíróság elé kerül.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A szivárogtató a feltöltéssel ráadásul nemcsak saját magát hozza nehéz helyzetbe, hanem a Gaijin képviselőit is, mivel a védett dokumentumok engedély nélküli megőrzése ugyancsak bűntettnek minősül. 

A képeket eltávolították, Pyrophoric figyelmeztetést kapott, a topikot lezárták, és Scott "Smin1080p" Maynard, a stúdió közösségi menedzsere hozzátette, hogy nem fognak változtatni a War Thunder Challenger 2 tankján, mivel nem építhetnek titkosított forrásanyagra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)