Hirdetés

Napi büntetés: százezrek játszanak egy játékkal, amiben egy banánra kattintgatsz, és nem történik semmi

|

Néhány nap alatt a Steam egyik legnépszerűbb játéka lett, pedig nem sokkal izgalmasabb, mint csak simán nyomogatni az egeret.

Hirdetés

Még egyetemre jártam, amikor anno megjelent a Cookie Clicker nevű játék, és természetesen mindenki egész nap az egeret püfölte, hogy a legtöbb sütit összekattintgassa a nap végére. Akkor értettem meg igazán, mi szükség van arra, hogy a Razer egerek kapcsolóit 50 millió kattintásra hitelesítse a gyártó, hiszen a megszállottak tényleg órákon át képesek voltak ütni a gombokat. De itt legalább vannak fejlesztések, automatizációk

A néhány hete megjelent, Banana nevű játék annyira pofátlanul buta, hogy középiskolai informatika házifeladatnak sem biztos, hogy elfogadnák: ha letöltjük Steamen ingyenesen elérhető játékot, akkor megjelenik előttünk egy közepesen pixeles rajz egy banánról, fölötte pedig egy számláló, ami azt mutatja, hányszor kattintottunk rá. Az egészhez egyetlen, CLICK nevű achievement tartozik, de még ennek megszerzéséhez sem kell kattintani, mindössze egy percig futtatni a játékot.

Hirdetés

Mindezek ellenére a cikk írásának pillanatában épp 226 ezren kattintgatna a banán.jpg-re. Hogy mégis miért? Nos, a játékkal különböző banánokat szerezhetünk, amiket eladhatunk a Steam Marketen. Az egyszerű banánokat 3 óránként osztogatja a rendszer, míg a ritkábbak megszerzéséhez 18 óránként kell legalább egyszer kattintanunk a játékban. A legolcsóbbakat fillérekért adják, de a ritkább darabokért 50-100 dollárt, a legritkább Special Golden Banana-ért jelenleg 1600 eurót kérnek a piactéren.

A jelek szerint nem húzódik meg semmilyen kripto-blokklánc őrület a háttérben, egyszerűen csak Steam Market skineket lehet feloldani a játékkal. Majd írjátok meg, hogy nektek mennyit hozott a konyhára!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)