Hirdetés

Mount & Blade - demó lokálban

|

A Mount & Blade garázsprojektnek indult, aztán nagyon szépen fejlődött. Az legújabb verziót érdemes mindenkinek kipróbálni.

Hirdetés

A játék egy kicsit stratégia, egy kicsit RPG, egy kicsit akció. A készítő Paradox Interactive már néhány éve közkézre bocsátotta a korai verziókat, de az 1.0 verzió már igen kiforrott játékélményt kínál. Hősünk egy zsoldosvezér, aki lehet akár lovasíjász, akár kétkezes pallossal hadonászó gyalogos, és nem utolsósorban hátulról irányító hadvezér. A csaták TPS nézetben játszódnak, és senki ne számítson Tota War szintű szimulációra, de a harcrendszer szerintem jó - bár sok gyakorlást igényel - és a világ gazdasági rendszere is nagyszerű. Teljesen szabadon dönthetünk sorsunk felől, minden faluban, városban küldetéseket vehetünk fel - a karavánkíséréstől kezdve a parasztok trenírozásáig mindenféle akad - de akár egy király szolgálatába is állhatunk, hűséges vazallusként. Ilyenkor akár saját kastélyt is kaphatunk uralkodónktól, de ehhez nem árt vele jóban lenni, amit ugyancsak küldetések teljesítésével érhetünk el.

mount.jpg

 

Csapatunkba új katonákat a falvakból sorozhatunk be, azután ezeket a regrutákat tréningezni kell, hiszen alap fegyverzetük a kiélesített kasza, ami nem túl hatásos a páncélos lovagok ellen. A trénigezésben segítségünkre lesznek társaink, akiket a városok kocsmáiban szedhetünk össze. Róluk annyit kell tudni, hogy ugyanúgy mint mi, hősként üzemelnek, erősségekkel, gyengékkel együtt, és hogy nem állhatják egymást. Nehéz olyan csapatot összehozni amelyben 6-7 ilyen hősnél több van egyszerre, de mindenképpen érdemes erre törekedni, hiszen nem csak pompás harcosok, de nagyszerűen kiegészítik a főhőst, aki ugye nem érthet mindenhez. Rengeteg lehetőség rejlik a játékban, határozottan állítom, hogy sok AAA kategóriás játéknál jobb, és a 30 dolcsi amit kérne érte, rettentően megéri. Személy szerint én már hetek óta csak ezt nyúzom, és még mindig találkozom újdonságokkal. Érdemes ellátogatni a játék honlapjára is, ahol hihetetlenül sok modot találhatunk és a közösség nem csak aktív, de nagyon kreatív is. Nem is pofázok tovább, demót töltsétek mint a vadak.

mount2.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)