Hirdetés

Most már úgy fut PC-n a The Callisto Protocol, ahogy elvártuk?

|

Kevesebb mint 24 órával a megjelenés után befutott a hotfix, ami elvileg megoldást kínál a PC-s verzió legégetőbb problémájára.

Hirdetés

Izgalmas napokon van túl a The Callisto Protocol, amelyek eseményei a kiadót és a fejlesztőcsapatot is alaposan megviselhették. Először a játék részleges, majd teljes végigjátszást bemutató videók kiszivárgása miatt fájhatott a fejük, utána pedig a Josh Duhamel (Ilyen az élet, Call of Duty: WWII) mellett Sam Witwert (Star Wars: The Force Unleashed, Days Gone) és Karen Fukaharát (The Boys, Suicide Squad - Öngyilkos osztag) is felvonultató sci-fi horror vegyes értékelései borzolták a kedélyeket.

Dacára annak, hogy a pozitív kritikák vannak többségben, és a The Callisto Protocol Metacritic-pontszáma sem vészes, a befektetők egy része pánikszerűen igyekezett megszabadulni részvényeitől, ezzel a Krafton papírjainak jelentős értékvesztését okozva. Mindezt még azzal sikerült tetézni, hogy hamar kiderült, PC-re és Xbox Series X|S konzolokra sem optimalizálták olyan gondosan a játékot, mint PlayStation 5-re.

Hirdetés

A legtöbb panasz a The Callisto Protocol PC-s kiadásával kapcsolatban érkezett, amit már-már játszhatatlanná tett a rettenetesen zavaró stuttering jelensége. Ráadásul nemcsak a minimális gépigénynek épphogy megfelelő konfigurációk birtokosai tapasztalták ezt, hanem sokan azok közül is, akik már a legújabb, vagy az eggyel korábbi generációból származó hardvereket pakolták a gépházba.

Mindenesetre a fejlesztők is elismerté a hibát, és már tegnap közölték, hogy gőzerővel dolgoznak a hotfixen, ami ma, a kora reggeli órákban be is futott. Ezt a Striking Distance Studios ígérete szerint további javítások követik majd, tehát még távolról sem végeztek az optimalizálással.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)