Hirdetés

MLB The Show 20 teszt - baseball mindörökké

|

Az MLB szezon kezdete sajnálatos módon akár hónapokkal is csúszhat a koronavírus miatt, viszont az MLB The Show 20 kiváló lehetőség a rajongók számára, hogy ne maradjanak minőségi és élvezetes baseball nélkül.

Hirdetés

Már a jelenlegi legjobb baseball szimulátor sorozat tavalyi kiadásáról is kevés negatívumot tudtam megfogalmazni, viszont az MLB The Show 20 még látványosabb, élethűbb és tartalmasabb az elődjeinél. A San Diego Studio a jelenlegi konzolgeneráción kihozta a lehető legtöbbet a grafikából, valamint egy rakás új animációval bővítette a játékot, viszont sajnos még mindig jelen vannak azok a hiányosságok, amelyek szinte tökéletes sportjátékká tehetnék a The Show-t. Viszont ha érdekel a baseball, akkor mindenképpen megér egy próbát.

Hirdetés

Játékmódok garmadája

A tavalyi The Show egyik legszórakoztatóbb új játékmódja a March to October volt, amelyben egy csapat teljes szezonját játszhattuk le úgy, hogy a kulcsfontosságú szituációkban vettük át az irányítást a pályán. Ez a lehetőség visszatért, és még dinamikusabb, könnyebben egyéni igényeinkre formálhatóvá vált a játékmód. A Momentum rendszernek hála minden egyes játéknak jelentősége van, illetve szezon közben játékosokat cserélhetünk, vagy hívhatunk fel a Minor ligákból. Ez azért is roppant hasznos funkció, mert a March to October végén importálhatjuk a csapatot a Franchise módba, majd tovább folytathatjuk a dinasztia építését.

A Franchise viszont sajnos csak apróbb újításokkal bővült, és továbbra sincs lehetőség új stadion létrehozására és a menedzser szerkesztésére, illetve a pénzügyi opciók sem bővültek. Ami viszont nagyszerű játékelem, hogy a sorozat történelmében először már a Minor League Baseball licenceket is megszerezte a San Diego Studio, így az MLB franchise-ok fiókcsapataiban is igazi játékosokat szerepelnek a véletlenszerűen generált figurák helyett. Emellett több különböző szponzorral is bővült a játék, így például a Jordan is felbukkan a játékosokon, illetve szerződést is köthetünk a márkával a Franchise módban is. A csapatunk felszerelését egyébként végre testreszabhatjuk a Diamond Dynasty-ból ismert rendszerrel, szóval lehet kísérletezni.

A kártyagyűjtögetős, csapatépítős játékmód, a Diamond Dynasty pedig ugyancsak több lehetőséget tartogat, mint korábban. Visszatért a nagyszerű Moments, amelyben a baseballtörténelem különböző ikonikus pillanatait élhetjük át vagy írhatjuk újra, illetve olyan legendák is szerepelnek a játékban, akiket visszavonulások óta nem láthattunk. David Ortiz és Mariano Rivera igazi közönségkedvencek, és az ő pályafutásaikhoz kapcsolódnak az idei első Moments kihívások.

Nagyszerű új mód a Showdown, amelyben kihívások sorozatának teljesítésével bővíthető az adott alapcsapatunk, majd a széria végén egy boss harc megnyerésével komoly jutalmakat szerezhetünk. Annak ellenére, hogy az leginkább ütő képességeinket teszi próbára a Showdown, eléggé változatos, és a nyeremények miatt kifejezetten megéri, hiszen annyival könnyebb a Dynasty alakulatot bővíteni. A játékbeli fizetőeszköz, a Stubs halmozását emellett a Conquest és Events módok is segítik, így mikrotranzakciók nélkül is ütős csapatot lehet összeállítani. Ebből a szempontból sokkal könnyebb a játék, mint például az NBA 2K, a Madden vagy a FIFA sorozatok.

Természetesen a szerepjátékos elemekkel és történetmeséléssel feldobott Road to the Show is megújult, viszont a karrier kezdetén látható jelenetek és párbeszédek szinte ugyanazok, mint a korábbi években. Idén viszont nagyobb hangsúlyt kaptak a személyes kapcsolatok, amelyeknek a pályán is azon kívül is van jelentősége. Persze igazi barátságot kialakítani kihívásokkal teli és időigényes feladat, miközben azon ügyködünk, hogy minél előbb magasabb szintre hozzuk a játéktudásunkat, és végre bemutatkozhassunk az MLB-ben. A korábbi játékokból továbbra is importálhatóak a karrierek, viszont aki a hosszú, tartalmas kihívásokat keresi, nem fog unatkozni az RttS karrier módban.

Minden mozdulat számít

A The Show látványvilágára idén sem lehet panasz. Még több játékos arcáról készült render, a stadionok atmoszférája és a világítások fantasztikusak, illetve a fejlesztők elmondása szerint több ezer új animációval bővült a játék. Életszerűbbé és szórakoztatóbbá teszik a meccseket, hogy tényleg látszik az egyes játékosok személyisége. A csapattársak együtt táncolnak és bohóckodnak a szerzett pontok után, a karakteresebb játékosok látványosan eldobják az ütőt egy hazafutás után, és még Juan Soto "Soto Shuffle" mozdulatsorát is animálták. A kommentátorok hozzák a minőségi szintet, egy tökéletesen eltalált labda hangjánál pedig kevesebb kielégítő hangeffekt van a játékban.

A fielding, vagyis a védekezési mozdulatsorok és a fizika élethűbbek, ugyanis nagyobb a jelentősége a reakcióidőnek és a helyes első lépés megtételének a labda felé. Könnyebben hibáznak az ügyetlenebb védők, az elit játékosok képességei pedig látványosan kidomborodnak, összességében kifejezetten élveztem a játékélményt, és a kezdőknek sem kell túlaggódni a dolgot.

Végeredményben az MLB The Show 20 látványosabb, élethűbb és több játékmódbeli lehetőséget kínál a sorozat korábbi címeihez képest, és ugyan a Franchise lehetőségei tekintve van még hely a fejlődésre, a játék nem okoz csalódást a baseball és a sportjátékok rajongói számára.

MLB The Show 20
A jelenlegi konzolgeneráció talán legtartalmasabb és legélethűbb sportjátéka, amely számos újítással tesz túl a sorozat korábbi darabjain.
Ami tetszett
  • temérdek új animáció
  • felújított fielding rendszer
  • Showdown mód
  • MiLB licencek
Ami nem tetszett
  • szinte változatlan RttS
  • még mindig nem lehet baseball pályát építeni
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)