Hirdetés

Mindenki azt hiszi, hogy ez egy valódi testkamerás felvétel, pedig egy FPS játékot látunk

|

Egyetlen fejlesztő hozta zavarba a nagyközönséget, és a realizmus ára a kommentelők támadása is lett.

Hirdetés

Láttuk már, hogy páremberes garázsprojektek is nézhetnek ki nagyon vadul az Unreal Engine 5-nek hála, ami nem csak azt a technológiát adja a földi halandók kezébe, amellyel addig csak a nagy stúdiók dolgoznak, de az asseteket, azaz az animációra és általában a játékba való beillesztésre előkészített modelleket, textúrákat is. Így készülnek a régebbi játékok újragondolt rajongói változatai, pontosabban az azokat megvillantó, concept trailereknek hívott videók (nézzétek ezt a fazonigazított Half Life 2-t!), vagy az elhíresült, majdnem teljesen fotorealisztikus barangolás egy metróaluljáróban.

Ez a titka Alexandre Spindlernek is. A francia fejlesztő egymaga vágott bele egy ambíciózus akciójáték készítésébe, amelyben a fő csavar az lesz, hogy nem egyszerűen belső nézetből lövöldözhetünk majd, hanem egy mellkasra erősített testkamera képét nézzük, pontosabban irányítjuk.

Hirdetés

Itt látható mindez a gyakorlatban:

Azon túl, hogy a grafika máris meggyőző - az első képsorok egy elhagyatott, kelet-európai stílusú iskolában játszódnak, ilyen előre elkészített helyszínből sok van az Unreal boltjában -, Spindler meggyőzően szimulálja a kamera jellegzetes képét: a hordótorzítást, az alacsony dinamikatartományt és felbontást, a kromatikus aberrációt, de még arra is figyelt, hogy kellően béna legyen a hangminőség.

Technikai bravúr ide vagy oda, a kommentelők egy része ebben is talált kivetni valót. Többségüknek az a baja, hogy túlságosan emlékezteti őket az egész a rendőrségi brutalitásra. Ilyen felvételeket az utóbbi években főleg feketéket bántalmazó vagy meggyilkoló rendőrök kapcsán láttunk, és tekintve, hogy egy lövöldözős játékről van szó, félő, hogy sok érintett újraéli a traumát. A fejlesztő ezekre nem reagált, igaz, kizárt, hogy ilyesmi lett volna a célja.

Hamarosan újabb részletekkel és videókkal jelentkezik az egyelőre cím nélküli játékról, mi pedig kíváncsian várjuk, mi lesz ebből. Nektek hogy tetszik?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)