Hirdetés

Phil Spencer szerint nem baj, ha a PC-sek nem akarnak Xboxot venni

|

Az Xbox vezetője szerint a hardcore PC játékosok valószínűleg nem akarnak majd Xboxot, és ez teljesen rendben van.

Hirdetés

A Microsoft az utóbbi időben erősen nyitni kezdett a PC felé, hiszen a Quantum Breaket és a Forza 6-ot is bejelentette Windowsra. Természetesen azért van egy kis csavar az egészben, hiszen ezek a játékok csak is a Windows Store-ból lehetnek elérhetőek, ami sokak szerint hosszú távon akár árthat is a játékiparnak.

Phil Spencer, az Xbox divízió vezetője most egy interjúban tovább folytatta a PC-vel való barátkozást, hiszen ahelyett, hogy mindenki torkán próbálná lenyomni az Xboxot, meglepően rendben van azzal, ha valaki esetleg nem érez kényszert a beszerzésére: "Előfordulhat, hogy valakinek nincs oka venni egy Xboxot. Pont nemrég kérdezték tőlem, hogy vajon csak azért jelenik-e meg a Forza 6 PC-re, hogy átcsábítsam a PC-s játékosokat, de nem erről van szó. Lehet, hogy nem akarnak Xboxot és ez rendben van."

Spencer szerint sokan azt hiszik, hogy a Microsoft össze akarja kapcsolni a PC-t és a konzolokat, viszont szerinte a terv inkább az, hogy elfogadják a kettő közötti különbségeket: "Vannak játékok, mint pl. az Ashes of the Singularity, ami egy gyors RTS játék és valószínűleg nem lenne túl kényelmes egy kontrollerrel, viszont én azt akarom, hogy ezek a játékok is kiválóak legyenek. Azt szeretnénk elérni, hogy a játékosok úgy érezzék, hogy rengeteg játékhoz hozzáférnek, a fejlesztők pedig úgy, hogy ezekkel az eszközökkel minél több játékost el tudnak érni."

Érdekes hozzállás az Xbox részéről, de továbbra sem mehetünk el amellett, hogy a Windows Store zártsága pont azt a szabadságot veheti ki a PC játékból, ami miatt a rajongók annyira szeretik. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)