Hirdetés

Microsoft: nyilvános ipari titkok

|

Harmincezer oldalnyi, korábban ipari titoknak minősülő dokumentációt tesz közzé hamarosan a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft "nagyobb átláthatóságot" kíván nyújtani a nyílt forráskódú fejlesztők és egyéb kívülállók felé: ígéretük szerint több hozzáférést biztosítanak majd az alkalmazás-programozási interfészekhez (API) és néhány, a fő termékeikhez kapcsolódó, eddig szabadalmakkal védett protokollokhoz. A vállalat a jobb interoperabilitás érdekében változtatta meg a nyílt forráskódhoz való hozzáállását - amint azt Steve Ballmer a tegnapi sajtókonferencián kiemelte. Szakértők szerint ez a lépés a Microsoft ellen az Európai Unióban folyó trösztellenes eljárásnak köszönhető, bár a vállalat vezérigazgatója a piaci változásokat említi fő indokként.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)