Hirdetés

Mesterséges intelligenciával készült intróval nyomul a Titkos invázió

|

Az MI is besegített a Marvel új sorozatának megszületésébe.

Hirdetés

A ChatGPT őszi megjelenése óta mintha minden a mesterséges intelligencia, azon belül is pedig a különböző generatív modellek körül forogna, amelyek már néhány szó alapján képesek változatos tartalmakat előállítani a forgatókönyvektől a fotókon át a hangokig.

A sajtóban már vannak arra utaló jelek, hogy az olcsón és villámgyorsan dolgozó technológia rengeteg ember állását teheti feleslegessé, de a szórakoztatóipar sincs jobb helyzetben, hiszen már itt is elkezdődött az "új kolléga" alkalmazása.

Hirdetés

Az egyik ékes példa erre a Marvel Studios aktuális sorozata, a nemrég debütált Titkos invázió, amely Brian Michael Bendis azonos című képregényén alapul, és az alakváltó skrullok Föld elleni hadjárata körül bonyolódik. A Polygon nemrég magával a rendező/vezető producer Ali Selimmel beszélgetett a szériáról, aki elárulta, hogy mesterséges intelligenciával generálták a Samuel L. Jackson főszereplésével készült produkció bevezető képsorait.

A feladattal a vizuális effektekre szakosodott Method Studiost bízták meg, az MI-re pedig azért esett a választásuk, mivel úgy gondolták, hogy az algoritmus által létrehozott tartalmak látványvilága remekül passzol a sorozat paranoid hangulatához, amelyben sosem tudhatjuk, hogy tényleg azt a szereplőt látjuk-e, akinek az arca feltűnik a képernyőn, avagy egy skrull járatja a bolondját velünk.

"Ötletekről, témákról és szavakról beszélgettünk velük, majd a számítógép nekilátott, és csinált valamit. Aztán egy kicsit megváltoztattuk a szavakat, és minden megváltozott."

- számolt be Selim az MI-alapú munkafolyamatról, tömören összefoglalva a generatív modellek működését. A rendező mindazonáltal azt is elismerte, hogy személy szerint nem igazán érti az MI hátterét, ugyanakkor lenyűgözőnek találta, hogy a technológia milyen hatékonyan meg tudta teremteni azt a hangulatot, amit el akart érni az intróval.

Maga a Method Studios nem reagált a Polygon megkeresésére, a cég azonban korábban a Ms. Marvelen, a Lokin és Moon Knighton is együtt dolgozott a Marvel Studiossal, a képregényes produkciókon túl pedig a Trónok harcához és az Apple streaming platformján futó For All Mankindhoz is hozzátette a magáét.

 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)