Hirdetés

Melyik MMO-t?

|

El vagyunk látva MMO-val rendesen; ez nem kérdés. Az viszont már igen, hogy melyiket válasszuk magunknak. Ebben segítünk most nektek.

Hirdetés

Ha tetszik, ha nem, az MMO a legnagyobb ütemben fejlődő szegmense a játékiparnak. Nem múlik el hét új játék bejelentése, vagy egy patch érkezése nélkül. Nem is csoda, ha figyelembe vesszük a különböző játékok tízezres, százezres, vagy milliós felhasználói számát, a legtöbb esetben havidíjas rendszert, valamint a más játékokhoz képest sokkal alacsonyabb warez-t. Így érthető, hogy miért adja szinte minden fejlesztőgárda és kiadó MMO-fejlesztésre a fejét: a jó stuff  egyenlő a nagy bevétellel. Mostani rövidke cikkünkkel szeretnénk számba venni a manapság leginkább kedvelt MMO-kat, hogy aki tervezi magát „benevezni" valahova, de eddig nem tudott dönteni, az most dűlőre jusson az ügyben, vagy az, aki már nyakig benne van a témában esetleg új kedvencet találjon magának. A lista nem lehet teljes, hisz nincs annyi billentyűzet a világon, amit ne használnánk el, ha mindet számba akarnánk venni. Ez csupán a mi ajánlásunk.

 

Anarchy Online

 

Fejlesztő: Funcom

Kiadó: Funcom

URL: www.anarchy-online.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 20.000

Miért ezt válaszd?

Egy változatos sci-fi univerzum, amely 30.000 évvel a jövőben, Rubi-Ka galaxisában játszódik hatalmas robotokkal, lázadókkal és jövőbeli cégekkel, akik saját dicsőségért minden eszközt bevetnek.

 

anarcyonline.jpg

 

 

 

Archlord

 

Fejlesztő: NHN Corporation

Kiadó: Codemasters

URL: www.archlordgame.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: Ingyenes

Előfizetők: N/A

Miért ezt válaszd?

Kelet és Nyugat fantasy jellegzetességeit ötvözve adja a játékosok kezébe a lehetőséget, hogy valódi Archlorddá váljon; egy bivalyerős, sérthetetlen zsarnokká, aki kastélyából, vagy sárkánya nyergéből uralkodik a vidéken. A lehetőség, hogy a szerver tejhatalmú urává váljunk, méghozzá ingyen, kihagyhatatlan lehetőség.

 

archlord.jpg

 

Asheron's Call

 

Fejlesztő: Turbine Entertainment Software

Kiadó: Turbine Entertainment Software

URL: http://ac.turbine.com/

Ár: 20 $ letöltéskor

Havidíj: 13 $/hó

Előfizetők: 10.000

Miért ezt válaszd?

Egy remekül összerakott darab szövevényes cselekménnyel, mely nem egyszerűen egy Tolkien-klón. A már megszokott orkokon és elfeken kívül embernagyságú macskák és patkányok is helyet kaptak a játékban. Nem mindegyik játék tudja úgy irányítani a történet menetét, mint ez.

 

asheronscall.jpg

 

Bounty Bay Online

 

Fejlesztő: SSE

Kiadó: Yusho/Frogster

URL: http://bbo.yusho.de

Ár: Ingyenes

Havidíj: Ingyenes

Előfizetők: N/A

Miért ezt válaszd?

Orkokból, törépkből és harcosokból van elég. Na de kalóz MMO-ból? Jelentem az is van, és nem is akármilyen! Légy egy kalózhajó kapitánya, hajózz a széllel, harcolj mások ellen és kereskedj a hatvan történelmi kikötőváros között: a döntés a tiéd... mindezt ingyen.

 

bounty-bay-online-3.jpg

 

City of Heroes/Villians

 

 

Fejlesztő: Cryptic/NCsoft

Kiadó: NCsoft

URL: www.cityofheroes.com

Ár: 20 $

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 160.000

Miért ezt válaszd?

Valószínűleg a legvidámabb hangulatú MMO a piacon. Készítsd el saját szuperhősöd -vagy épp gonosztevőd.- válassz magadnak képességet, aztán gyerünk... mondjuk a felhőkarcolók tetejére!

Itt az idő, hogy annak a szuperhősnek a bőrébe bújj, aki mindig is szerettél volna lenni.

 

city-of-heroes-big.jpg

 

Dark Age of Camelot

 

Fejlesztő: Mythic Entertainment

Kiadó: Wanadoo

URL: www.darkageofcamelot.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 100.000

Miért ezt válaszd?

Artúr király legendája, északi népek mitológiája és kelta néphagyományok mentén felépített világ, olyan valós helyszínekkel, mint a Stonehenge vagy a Hadrianus-fal. A három birodalom, Albion, Midgard és Hibernia állandó háborújában PvP küzdelmekkel veheted ki részed.

 

foto_dark_age_of_camelot.jpg

 

Dungeons and Dragons Online

 

Fejlesztő: Turbine

Kiadó: Codemasters

URL: www.ddo.com

Ár: 15$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 100.000

Miért ezt válaszd?

Valószínűleg a világ legkedveltebb táblás RPG játékának 3D-s változata, mely az eredeti Dungeons and Dragons 3.5-ös szabályzatát használja. Ha akarnánk se tudnánk itt bemutatni az évtizedekig csiszolódott játékmenet tulajdonságait. Az igazi RPG-sek MMO-ja.

 

foto_dungeons_n_dragons_online.jpg

 

EVE Online

 

Fejlesztő: CCP Games

Kiadó: CCP Games

URL: www.eve-onlne.com

Ár: 30$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 200.000

Miért ezt válaszd?

A legtöbb MMO egy világot kínál felfedezésre. Az EVE Online egy egész univerzumot! Az Elite által inspirált játék rendkívül kifinomult gazdasági résszel rendelkezik. A játékos saját vállalatán keresztül tud nyomást gyakorolni másokra. Az idők során olyan belső, mindenki által betartott szabályrendszer alakult ki a játékban, melyről a készítők nem is álmodtak. Az itteni grandiózus csatákat még a legelvakultabb Star Wars fanok is elismerik.

 

eve-online02.jpg

 

Everquest II

 

Fejlesztő: SOE

Kiadó: SOE

URL: www.everquest2.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 175.000

Miért ezt válaszd?

Az igen népszerű Everquest folytatása fejlettebb grafikával, valamint 500 évvel előre Norrath jövőjében. PvE-n alapuló tradicionális fantasy világ, igen lelkes közösséggel. Elmondható, hogy lényegesen könnyebb, mint az eredeti játék.

 

everqvest.jpg

 

Final Fantasy XI

 

Fejlesztő: Square Enix

Kiadó: Square Enix

URL: www.playonline.com

Ár: 45$

Havidíj: 13$/hó

Előfizetők: 500.000

Miért ezt válaszd?

A Square Enix a single-player RPG-k mestere, és latba vetve tudását és tapasztalatait a legendás Final Fantasy történetét, egy gazdag, élő világit alkotott.  A rajongók imádják a harcrendszerét és klasszikus karaktereit.

 

finalfantasi_xi.jpg

 

Fury

 

Fejlesztő. Auran

Kiadó: Codemasters

URL: www.unleashthefury.com

Ár:  70$ (dobozos)

Havidíj: nincs

Előfizetők:.N/A

Miért ezt válaszd?

A Fury a PvP harcra helyezi a hangsúlyt. A küzdelmek kimenetele a szokványos ütések és rúgások mellett nagyban függ mágikus képességeinktől.  A vizuális orgazmusról az Unreal 3 engine gondoskodik, a játékmenet pedig nem tartalmaz semmi féle NPC-k által kapott, és napokig tartó küldetést.

 

fury.jpg

 

Guild Wars

 

Fejlesztő: Arenanet

Kiadó: NCsoft

URL: www.guildwars.com

Ár: 45$ (dobozos)

Havidíj: nincs

Előfizetők: 3millió

Miért ezt válaszd?

Vonzó tény, hogy elég valamit csak egyszer megvásárolni. Ezt fokozza, hogy itt a szintről-szintre rendszer helyett a képességek elsajátításán és mesteri kombinálásán van a hangsúly hogy a legpusztítóbb hatást tudjuk elérni. A hardcore játékosok igényeit kielégítő, és a casual gamereknek is szimpatikus alkotásról beszélünk.

 

guildwars.jpg

 

Lineage II

 

Fejlesztő: NCsoft

Kiadó: NCsoft

URL: www.lineage2.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: 8$/hó

Előfizetők:.1.3millió

Miért ezt válaszd?

Középkori környezetben játszódó fantasy, mely még a hardcore játékosoknak is többet képes nyújtani szintgyűjtögetésével, küldetéseivel, PvP küzdelmeivel, hatalmas várostromaival, vagy csupán egyszerű hentelésével.

 

lineage2.jpg

 

Lord Of The Rings Online

 

Fejlesztő: Tirbine

Kiadó: Codemasters

URL: www.trylotro.com

Ár: 45$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 200.000

Miért ezt válaszd?

A hiteles digitális átültetése Középföldnek a casual Tolkien-fanoknak is csábító lehetőség. A felfoghatatlanul népszerű LOTR online változatában saját házunk lehet, saját zenét szerezhetünk, amikkel a legtöbb MMO nem büszkélkedhet

 

lord_of_the_rings_online.jpg

 

The Matrix Online

 

Fejlesztő: Monolith

Kiadó: Sony Online Entertainment

URL: http://thematrixonline.com

Ár: 20$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 30.000

Miért ezt válaszd?

A képességek feltöltése révén az összes „kaszttal" képesek vagyunk játszani, valamint a nagyjavítás óta a verekedés pörgősebb, a lövöldözés pedig látványosabb lett. Nem több a lényeg, mint hogy a legvagányabb bőrcuccokat és más kiegészítőket magunkra húzva, szétverjük ellenfeleinket.

 

the-matrix-online.jpg

 

RF Online

 

Fejlesztő: CCR

Kiadó: Codemasters

URL: www.rf-onlinegame.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: Nincs

Előfizetők:.N/A

Miért ezt válaszd?

Kissé bugyuta koreai fantasy sci-fi MMO, mely hatalmas robotok és kis törpék kontrasztját állítja elénk. A grandiózus csatákat három, egymással szemben álló kaszttal vívhatjuk. A játék népszerűsége azután ugrott meg, hogy múlt évben teljesen ingyenessé vált.

 

rfonline.jpg

 

Star Wars: Galaxies

 

Fejlesztő: Sony Online Entertainment

Kiadó: Lucasarts

URL: www.starwarsgalaxies.station.sony.com

Ár: 20$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 170.000

Miért ezt válaszd?

Kalandozz a Star Wars univerzumában, nézz meg híres helyszíneket, találkozz filmbeli karakterekkel, repülj starfighter-ekkel, válj Jedi-vé és ölj Ewok-okat. Lucas bácsi klasszikusának tényleges bebarangolása olyan lehetőség, melynek kevés gamer tud ellenállni. A sok javítás hatására, mai verziója a legjobb mindközül.

 

starwars-500.jpg

 

Sword of the New World: Granado Espada

 

Fejlesztő: IMC Games Company

Kiadó: K2 Network

URL: www.swordofthenewworld.com

Ár: Ingyenes

Havidíj: Nincs

Előfizetők: N/A

Miért ezt válaszd?

Egy másik teljesen ingyenes MMO, melyben a 17. századi Európában kalandozhatunk, vagy végtelen tengereken hajózhatunk Új Világok felé mint kalóz vagy mint a királyok megbízottja. Grafikája szép, harcrendszere egyszerű, és akár három karaktert is irányíthatunk egyszerre.

 

swordofthenewworld.jpg

 

Richard Garriott's Tabula Rasa

 

Fejlesztő: Destination Games

Kiadó: NCsoft

URL: www.rgtr.com

Ár: 70$

Havidíj: 20$/hó

Előfizetők: 75.000

Miért ezt válaszd?

Az Ultimával már bizonyított Richard Garriott sci-fi játéka, mely szerint a Föld az idegenek inváziója miatt elpusztult, így az emberiség új és ismeretlen bolygókon próbálja megvetni a lábát. A fegyveralapú harc kiváló, a grafika kellemes és a történet pedig elég érdekes ahhoz, hogy belevágjunk.

 

tabula-rasagif.jpg

 

A Tale in the Desert

 

Fejlesztő: eGenesis

Kiadó: eGenesis

URL: www.atitd.com

Ár: Igyenes

Havidíj: 14$/hó

Előfizetők: 2.000

Miért ezt válaszd?

Az ókori Egyiptomban játszódó MMO, mely az állandó harc és a folytonos küldetések helyett a társadalmunk fejlesztését és az építkezést helyezi középpontba. Ha olyan kihívást keresel, ami különbözik az eddig megszokottaktól, akkor most megtaláltad.

 

taleinthedesert.jpg

 

Ultima Online

 

Fejlesztő: Origin Systems

Kiadó: EA

URL: www.uoherald.com

Ár: 30$

Havidíj: 13$/hó

Előfizetők: 140.000

Miért ezt válaszd?

Valószínűleg az az MMO, amelyik legelsőnek ragadta meg leginkább képzeletünk. Így nem is csoda, ha ez az izometrikus fantasy birodalom még mindig virágzik. Felújított grafikájával és döntéseink szabadságával még mindig a legjobbak között szerepel.

 

ultimaonline.jpg

 

World of Warcraft

 

Fejlesztő: Blizzard

Kiadó: Activision

URL: www.worldofwarcraft.com

Ár: 25$

Havidíj: 20$/hó

Előfizetők: 9millió

Miért ezt válaszd?

Hol is kezdjem? Fantasztikusan eltalált miliő, hatalmas felhasználói bázis, rendszeres frissítések, példás harcrendszer és a tény, hogy a legtöbb MMO igyekszik átvenni a WoW tulajdonságaiból. A WoW a legnagyobb. A legnépszerűbb nyugati MMORPG, egy gyönyörűen kialakított fantasy világgal, ami a régi jól bevált dolgokat izgalmas, új fícsörökkel bővíti. A legújabb kiegészítője, a The Burning of Crusade minden WoW fannak kötelező darab!

 

wow.jpg

 

World War II Online

 

Fejlesztő: Cornered Rat Software

Kiadó: Playnet

URL: www.wwiionline.com

Ár: 20$

Havidíj: 15$/hó

Előfizetők: 11.000

Miért ezt válaszd?

Ha eddig nem tudtál róla, akkor most elmondom, hogy valahol az Internet kábelei és szerverei között véget nem érő módon még mindig dúl a Második Világháború. Akik kipróbálják, el fognak ájulni a felszerelések változatosságán, a fegyverek pontos kidolgozásán, és a casual játékosok számára is csábító FPS-nézeten és járműirányításon.

 

worldwariionline.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)