Hirdetés

Meglepően jó értékeléseket kap az új Marvel-játék

|

A pontszámok mellett megérkezett az utolsó trailer, valamint egy Hulk leleplezés is.

Hirdetés

A szuperhősös XCOM-nak titulált Marvel's Midnight Suns az idei év egyik legjobban várt címe volt, nem csupán amiatt, hogy a Marvel karaktereit vonultatja fel, de a fejlesztőcsapat ázsiója is közrejátszott, hiszen a Firaxis olyan szériákról ismert, mint a Civilization és az XCOM. A Midnight Suns pedig nem kevesebbet ígért, mint hogy ötvözi mindazt, amiben a stúdió erős a hősök kollekciójával és egy érdekes történettel, amelyben a démonok legdémonabbikát, Lilith-et kell megállítanunk.

Lilith pedig történetesen a játékosok által irányított karakter, a Hunter édesanyja, szóval meg is van a személyes kötődés, hogy miért van szükség olyan ikonikus arcok toborzására, mint Vasember, Pókember, a Szellemlovas és Doktor Strange a Föld megmentéséhez. 

Hirdetés

Bár a Marvel's Midnight Suns csak december 2-án érkezik meg hivatalosan, a sajtó munkatársai már korábban nekiugorhattak a játéknak, hogy a megjelenés előtt elkészülhessenek a tesztjükkel. A PC-s változat pedig jelenleg 53 vélemény alapján 84 ponton áll a Metacriticen, szóval leszögezhetjük, hogy a Firaxis nem végzett rossz munkát. A PC Gamer például egy zseniális Persona játéknak nevezte a csapat újdonságát, a francia IGN szerint kiváló taktikai RPG és izgalmas kalandjáték, míg a Guardian ítélete alapján egy hatalmas kihívást jelentő alkotás több tucat játékórával és olyan narratívával, amely érdekes dolgokat akar mondani a családról, az identitásról és az áldozatokról, ami többnyire sikerül is neki.

A GamesRadar+ azzal árnyalta mindezt, hogy a Midnight Suns csodát művel az ismerős Marvel karakterek felfrissítésében, és bár a harci küldetéseket kissé mellékesnek érezhetjük az erőforrás-kezelési feladatok és a gazdag kapcsolatépítés mellett, de minden rész célt szolgál a nagy egészben. Akadtak azért kevésbé elégedett hangok is, a lengyel Eurogamer szerint például a projekt eredeti keveréke látszólag egymástól független műfajoknak és mechanikáknak, amik egész jól illeszkednek egymáshoz, csak kár, hogy egyiket sem sikerült megfelelően csiszolni.

 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Összességében azonban mindenki talált benne valami értékelhetőt, szóval ha vártátok a Marvel's Midnight Suns-t, akkor ezek a vélemények és a launch trailer megadhatják az alaphangulatot hozzá:

Egyébként a fejlesztők a legutóbbi livestreamjük során elárultak két fontos részletet is: egyrészt megerősítették, hogy az utolsó játszható karakter a kampány vége felé elérhetővé váló Hulk lesz, akinek nem meglepő módon a düh lesz az alapvető erőforrása, így akárhányszor bekap egy találatot, nő a dühe, és több sebzést oszt ki. Másrészt lesz New Game Plus is, amibe a karakterekkel kialakított barátság-szintek átvihetők, de a karakterszintek nem. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)