Hirdetés

Meglepő fejlesztőcsapat készítheti el a Diablo 2 remake-et

|

A rajongók régóta követelnek egy Diablo 2 remake-et, de azt kevesen gondolták volna, hogy elvileg épp ez a csapat hozza el számukra a megváltást.

Hirdetés

Kezdjük a tényekkel: az Activision hivatalosan is bejelentette, hogy a Tony Hawk's Pro Skater 1+2-t fejlesztő Vicarious Visions csapatát beolvasztják a Blizzardba annak érdekében, hogy a jövőben az ő játékaikon működjenek közre.

Nem sokkal később pedig (és most már jönnek a pletykák és híresztelések) a Bloomberg már arról írt, hogy a Vicarious Visions a Blizzard hármas számú belsős csapatát (Team 3) fogja segíteni, egészen konkrétan a 2000-ben megjelent Diablo 2 remake-jén dolgoznak velük együtt - ugyanez a Blizzard gárda ügyködik egyébként a Diablo 4-en is.

Hirdetés

A közös munka nem most kezdődik el, elvileg már hónapok óta együtt dolgozik a két csapat, mindössze annyi történt, hogy a Vicarious Visions beolvasztása most vált hivatalossá. A projektért eredetileg egyébként a Blizzard egyes számú fejlesztőcsapata (Team 1) felelt, de miután leszállították a meglehetősen pocsék fogadtatásban részesült Warcraft III: Reforgedot, a fejesek elvették tőlük a játékot, és inkább a Team 3-ra bízták azt.

A Team 1 munkájával annyira elégedetlenek voltak a hírek szerint, hogy egészen egyszerűen feloszlatták a formációt, a munkatársakat pedig szétszórták a többi csapatnál - legalábbis egy részüket, a többieket simán szélnek eresztették.

A Vicarious Visionst mintegy 31 évvel ezelőtt, 1990-ben alapították, az amerikai fejlesztőcsapatot 2005-ben vásárolta fel az Activision. Hosszú ideig különböző játékok handheld portjaival foglalkoztak, aztán a 2010-es években nagyrészt a Skylanders széria foglalta le őket. Besegítettek a Destiny 2 PC-s verziójába, nekik köszönhettük a 2017-es Crash Bandicoot N. Sane Trilogyt, majd tavaly leszállították a remek Tony Hawk's Pro Skater 1+2-t,

Szerintetek a Diablo 2 remake is jó kezekben lesz náluk?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)