Hirdetés

League of Legends - a Riot Games bepereli a csalások készítőjét

|

A League of Legends fejlesztője pert indított a három hacker ellen, akik a LeagueSharp nevű, csalásra használható szoftvert terjesztik.

Hirdetés

Ezen a hétvégén a MOBA játékok világában egyértelműen a Dota 2 kapja a főszerepet, hiszen jelenleg is zajlik a The International 2016, de ez nem jelenti azt, hogy a League of Legends körül ne zajlana az élet.

A játék fejlesztője, a Riot Games már egy ideje küzd a csalókkal, most pedig egy lépéssel tovább ment a harcban. A cég beperelte azt a három német hackert, akik megalkották a LeagueSharp nevű csalásra használható segédeszközt. A készítők nem csak tönkreteszik a fair play-t, de ezen felül még abban is segítenek a vásárlóiknak, hogy hogyan használják észrevétlenül a programot.

Alapvetően nehéz jogilag nekimenni egy ilyen programnak, de a Riot szerint a LeagueSharp fejlesztői megszegték a DMCA (ez a '98-as, digitális szellemi tulajdonnal foglalkozó törvény) egyik részét, valamint annak használata a játék felhasználói feltételeivel is ütközik.

Ti mit gondoltok? Sikerül majd beszüntetni a LeagueSharpot vagy továbbra is randalírozhatnak azok, akik hajlandóak fizetni ezért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)