Hirdetés

Többmilliós kártérítést fizet a Bungie a kirúgott zeneszerzőnek

|

A bíróság Marty O'Donellnek adott igazat, így a Bungie most egy rakás pénzzel tartozik a Halo és a Destiny legendás zeneszerzőjének.

Hirdetés

Marty O'Donell kálváriája még áprilisban kezdődött, amikor a Bungie tragikus hirtelenséggel úgy döntött, hogy megválnak a Halo sorozat lélegzetelállító zenéjéért felelős szakembertől. Bár a hivatalos nyilatkozatban az állt, hogy közös megegyezéssel, baráti viszonyban váltak el, O'Donell ezzel a legkevésbé sem értett egyet, ezért a bírósághoz fordult.

Az ügy több mint két hónapig tartott, a bíróság minden oldalról körüljárta az ügyet. O'Donell nehezményezte, hogy a bére egy jelentős részét nem fizették ki, valamint a részvényeit is elvették, pedig ehhez semmi joguk nem volt. A zeneszerző 14 évig dolgozott a csapatnál, így nem érezte megfelelőnek ezt a fajta bánásmódot.

A bíróság megállapította, hogy O'Donell szerződése alapján a részvényekről akkor mond le, ha önszántából hagyja el a stúdiót, és mivel jelen esetben nem ez történt, azokat vissza is szolgáltatták neki. O'Donell így gyakorlatilag továbbra is ott ülhet a Bungie igazgatótanácsi ülésein, ami a vállalat ügyvédei szerint igencsak aggasztó. A Bungie még fellebezhet az ügyben, minden bizonnyal fognak is. A zeneszerző emellett több mint 95 000 dollárra perelte a stúdiót a ki nem fizetett juttatásokért, amit szintén megítélt a bíróság, így O'Donell 21 millió forintot tehet zsebre. 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)