Hirdetés

Jön még Uncharted játék, de óriási változásra számíthatunk

|

Még nem kész elengedni a Sony az Uncharted kezét, ugyanakkor nem biztos, hogy Nathan Drake visszatérne egy újabb kalandra.

Hirdetés

Igaz, népszerűségben nem veszi fel a versenyt a God of Warral, az Indiana Jones-szerű akció-kalandjátékok koronáját a Tomb Raider fejéről elcsenő Uncharted két generáción keresztül fontos szerepet játszott a PlayStation életében. Az eredetileg PS3-ra kiadott Uncharted: Drake's Fortune, az Uncharted 2: Among Thieves, az Uncharted 3: Drake's Deception, a már PS4-re fejlesztett Uncharted 4: A Thief's End és az Uncharted: The Lost Legacy kivétel nélkül hozzájárultak az említett konzolok sikeréhez.

Ha eltekintünk az idén előbb PlayStation 5-re, majd PC-re is megjelent Uncharted: Legacy of Thieves Collectiontől, akkor bizony arra a felismerésre kell jutnunk, hogy 2017 augusztusa óta nem bővült a széria, tehát már öt éve várnak arra a rajongók, hogy kiderüljön, mit szándékozik tenni a Sony Nathannel, Sullyval, Elenával, Chloeval és Sammel.

Hirdetés

A Thief's End lezárása, valamint a The Lost Legacy több lehetséges kiutat is hagyott a Naughty Dog számára, amennyiben folytatná a megkezdett történetszálakat, ám a the Leak szerint a Sony lemondott az Uncharted 5-ről, és inkább rebootolja a szériát. Két, egymástól független forrás is azt állítja, hogy erről az év elején született döntés, a feladatot pedig nem a Naughty Dog kapta meg, hanem egy másik, meg nem nevezett stúdió. Az Uncharted franchise gondozói mindössze besegítenek a munkálatokba, megadva a kezdőlökést a projektnek, és gondoskodva arról, hogy a végeredmény megfeleljen az elvárásoknak.

Mivel rebootról van szó, ugyanúgy elképzelhető, hogy a fejlesztők visszaforgatják az idő kerekét, és egy fiatalabb, még tapasztalatlan Nathan Drake-kel lepik meg a rajongókat a Tomb Raider reboot mintájára, vagy még messzebb mennek vissza a múltba, és Sullyt teszik meg történetük hősévé. De természetesen azt sem zárhatjuk ki, hogy kihasználják az alkalmat egy vadonatúj központi karakter bemutatására.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Természetesen az imént leírtakat a megerősítésig vagy cáfolatig nem szabad készpénznek venni. Egyébként pedig már a múltban is szárnyra kaptak a mostanihoz hasonlatos híresztelések, akkor a Bend Studiót hozták összefüggésbe egy Uncharted spin-offal, amit végül kukáztak. A Days Gone fejlesztőiről azóta csak annyit tudni hivatalosan, hogy egy új IP-ra épülő, nyitott világú játékon dolgoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)