Hirdetés

Új konzolok csak 2012 környékén

|

Sem a Sony, sem a Microsoft nem hamarkodja el új konzoljaik megjelentetését.

Hirdetés

Sajnos a gazdasági válság mindennapjainkra gyakorolt hatását hosszútávon is hajlamosak vagyunk megérezni: a két legnagyobb konzolgyártó bejelentette, hogy legalább 2012-ig nem terveznek új konzolt, illetve annak kiadását.

A hivatalos források megemlítik, hogy az újdonsült konzolok leghamarabb 2012-ben bukkanhatnak fel a piacon. Igaz, korábbi feltételezések alapján a Sony és a Microsoft irányából is adott volt a lehetőség, hogy ennél korábban előrukkoljanak valami újjal, de erről mostantól kezdve szó sincsen.

Kölcsönös megegyezéssel így nagyjából két évvel elhalasztották a lehetségese piacra kerülés dátumát, ráadásul abban is egyetértenek, hogy mind PS3-ra, mind Xbox360-ra jelenleg tökéletesen lehet optimalizálni a játékokat, és ez kitolható még hosszabb távlatokra. Alapvetően a Wii-s szoftverekre mondhatjuk, hogy lehetne picit szépítgetni őket, ám érvként a játszhatóságra helyezett hangsúly kerülne előtérbe a grafikus megjelenítés helyett.

Hardverösszetevők terén leginkább a grafikus processzorgyártók rivalizálhatnak egymással továbbra is, az nVidia és az AMD személyében, de az is előfordulhat, hogy az Intel is beszáll a versenybe jelenlegi Larrabee kódnevű fejlesztésével, amennyiben sikerül valami véglegest felmutatniuk addig. Persze utóbbira kevés az esély, egyes elemzők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy egy teljesen új és saját fejlesztésű konzollal próbálnak majd betörni a piacra.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)