Hirdetés

Így irányíthatod testmozgással a GTA V repülőit

|

Egy lelkes rajongó elkészítette a modot, melynek hála a egy Xbox Kinect segítségével mi magunk válhatunk a GTA V kontrollerévé.

Hirdetés

A Grand Theft Auto V a modderek egyik kedvenc terepe, és megannyi érdekes vagy éppen elmebeteg ötlet megvalósulását láttuk a Rockstar játékán belül. Egy YouTuber most megoldotta, hogy Los Santos bejárása közben még egy kis testmozgást is végezzünk, így már bárki irányíthatja saját mozdulataival a GTA V repülőgépeit.

Hirdetés

Az Insert Controller Here nevű csatorna tulajdonosa azzal foglalkozik, hogy különböző eszközökből állít elő kontrollereket a játékokhoz. Míg ez általában abból áll, hogy különböző érzékelőket tűzünk véletlenszerűen tárgyakhoz, azokhoz pedig hozzárendelünk egy parancsot, itt azért egy kicsit komolyabb technológiai tudást vetett be a művész.

Ahhoz hogy testünkkel irányítsuk a repülőket szükség van egy Xbox 360-hoz gyártott Kinectre, egy átalakítóra, néhány fájl letöltésére és egy adag fizikai állóképességre - ez utóbbira azért, mert az irányítás hosszútávon meglehetősen fárasztónak tűnik. A gépet úgy indíthatjuk el, ha a kezeinket vízszintesen magunk mellé emeljük, majd a testünk döntögetésével tudunk kanyarodni, valamint változtatni a szárnyak dőlésszögét. Ha teljesebb képet akartok látni, akkor érdemes megnéznetek ezt a videót:

A mod értelemszerűen csak PC-n működik, az elindításához pedig egy kis trükközésre van szükség a fájlokkal, de minden szükséges dolgot megtaláltok a videó leírásában. A mod készítője egyébként azt is tervezi, hogy a a hamarosan megjelenő Microsoft Flight Simulatorhoz is készít egy hasonló kiegészítő lehetőséget. Korábban már mások is összekötötték a sportot a GTA V-tel, így például szobabiciklikkel is bejárhatjuk Los Santost.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)