Hirdetés

[HW] AMD pletykák Budapesttel

|

Kiszivárgott értesülések alapján újabb részleteket tudtunk meg a jövőbeni AMD procikról, amelyekhez Budapestnek elég sok köze lesz.

Hirdetés

A közeli jövőben 2 új maggal jelentkezik majd az AMD, méghozzá 3 különböző bejelentéssel. Először 2007 második negyedévében jelenik meg a quad-core képességű, HT 2.0-ás Barcelona mag. Mindenféle fogyasztási változatban megjelenik majd, mind 68W-osban, mind SE változatban 120W-osan, de az átlagos mag 95W-os lesz. A Barcelona mag a jelenlegi alaplapokkal és chipsetekkel kompatíbilis lesz.

Számunkra az igazi érdekességet a negyedik negyedév jelenti, amikor megjelenik az új mag, amely már HT 3.0-val (HyperTransport 3.0) rendelkezik. Az új, módosított Barcelona mag neve ugyanis BUDAPEST! EZ a mag lesz a 12xx Opteron és az A64 család részére használva, azonban megjelenését esetleg hátráltathatja a megfelelő chipsetek hiánya. Ez lesz az első igazi továbbfejlesztés a HT 2.0-hoz képest. A Budapest magot majd 2008 első negyedévében követi a Shanghai mag, amely a 22xx és 82xx Opteronokban lesz használatos. Megjelenése akár a második negyedévig is csúszhat a már említetten várható chipset gondok miatt. Legyünk büszkék arra, hogy Budapest megannyi jövőbeni számítógépben ott lesz :)

Másik hír, hogy elkezdődött a 65 nanométeres gyártás az AMD-nél szeptemberben, azonban mivel körülbelül 12 hét egy szilicium-ostya feldolgozási ideje, így a 65 nm-es procik csak november környékén várhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)