Hirdetés

Hivatalos: folytatást kap az elmúlt évek egyik legjobb akciójátéka

|

A Remedy Entertainment lerántotta a leplet készülő Control 2-ről, és egyúttal megmutatta az első látványtervet is.

Hirdetés

Míg korábban a stúdió mérete és szerkezete nem tette lehetővé, hogy egynél több játékon dolgozzon egyszerre, mostanra akkorára nőtt a Remedy, hogy játszi könnyedséggel futtat párhuzamosan vagy fél tucat kisebb-nagyobb projektet. Mint ismeretes, a finnek gőzerővel gyúrják az Epic Games finanszírozta Alan Wake II-t, amely elődjénél durvább, kőkemény horror lesz, de ugyanígy készül a Rockstar áldásával a legendás Max Payne és a nem kevésbé népszerű Max Payne 2: The Fall of Max Payne remake-je, méghozzá egyetlen komplett csomagba dolgozva.

Az említetteken túl lassan, de biztosan formálódik a Vanguard projekt a Tencenttel közösen, valamint ott az Alan Wake-hez ezer szállal kapcsolódó Control is, amit a 505 Games segédletével kívánnak franchise-zá bővíteni, két felvonásban. A Codename Condor egy muliplayer spin-offot takar, és mint az ma bizonyosságot nyert, a Codename Heron pedig nem más, mint a Control 2.

Hirdetés

Mikael Kasurinen game director a bejelentéssel párhuzamosan közzétett blogbejegyzésében úgy fogalmazott, hogy ez a legizgalmasabb projekt, amin valaha is dolgozott.

"A Controllal fejest ugrottunk az ismeretlenbe. Valami újat, valami mást, valami váratlant akartunk létrehozni, egy olyan világot, aminek nincs párja. Hálásak vagyunk nektek, a közönségnek, amiért ekkora siker lett a Control. A második résszel megkockáztatunk még egy ugrást. Váratlan utazásra invitálunk majd, de ez el fog tartani egy ideig, finoman szólva is ez a legizgalmasabb projekt, amin valaha dolgoztam. Még csak az elején tart, de megéri a várakozást."

Megjelenési dátummal még nem rendelkezik a Control 2, ám azt már tudni lehet róla, hogy a PC, a PlayStation 5, valamint az Xbox Series X|S szerepel csak a támogatott platformok között.

A játék büdzséje valamivel meghaladja az 51 millió dollárt (az első rész költségvetése a 30 milliót sem érte el), a Remedy adja majd ki a PC-s változatot, a 505 Games pedig a konzolosokat. Utóbbi az eddigi legnagyobb befektetéseként hivatkozott a finnek saját fejlesztésű Northlight (Quantum Break, Control, CrossfireX kampány, Alan Wake II) motorját használó játékra.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ti várjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)