Hirdetés

Hivatalos: az Infinity Ward készíti az idei Call of Dutyt

|

Az alkotók megerősítették, amit eddig is tudtunk, azaz, hogy a sorozatot útjára indító Infinity Ward műhelyében készül a 2022-es Call of Duty.

Hirdetés

Az elmúlt években megszoktuk, hogy az Activision három stúdiója, a Treyarch, a Sledgehammer és az Infinity Ward rotációban vezeti az aktuális, évenként megjelenő Call of Duty fejlesztését. Így mindenki pontosan tudta, hogy az utóbbi stúdió a soros 2022-ben. (Persze volt már rá példa, hogy nem működött zökkenőmentesen a vetésforgó elvére épülő rendszer: 2020-ban a Vanguardnak kellett volna következnie, de olyan rosszul haladt a fejlesztés, hogy helyet cserélt a Black Ops Cold Warral.)

Tavaly szeptember óta pedig azt is szinte biztosra vehetjük, hogy az aktuális epizód a 2019-es CoD: Modern Warfare történései után veszi majd fel a fonalat. A fejlesztő kilétét övező nyílt titkot most a stúdiónál is megerősítették, hamarosan pedig jöhet az új játék hivatalos bejelentése is.

Hirdetés

Erről az Infinity Ward hivatalos Twitter-fiókján jelent meg egy rövid bejegyzés, ami így szól:

"A Call of Duty új generációja hamarosan érkezik. Várjatok türelemmel."

A megfogalmazás nemcsak azt erősíti meg, hogy melyik csapat kreatív elképzeléseit valósítja meg a népes fejlesztőgárda, hanem részben azt is, hogy a témaválasztás tekintetében korunk hadviseléséhez térünk vissza. A "Stay frosty" katonai szleng ugyanis korábban már kiemelt szerephez jutott ebben a sorozatban (egészen pontosan a Modern Warfare 2-ben) egy küldetés címeként, a Modern Warfare 3-ban egy achievementként, ahogy a főszereplők is többször intették nyugalomra társaikat ezzel a szófordulattal.

Emellett a bejegyzés szövege arra is utalhat, hogy az idei Call of Duty még jobban kihasználja majd a jelenlegi generációs konzolok erejét. Ennek kapcsán korábban pletykálták is, hogy az Activision fontolgatja a PlayStation 4 és az Xbox One változatok elhagyását ezzel az epizóddal. A kiadó egyelőre csak annyit árult el pénzügyi jelentésében, hogy az Infinity Ward legújabb játékával

"a legambiciózusabb terven dolgozik a franchise történetében, az iparágban vezető szerepet biztosító innovációval, és egy széles közönség számára vonzó helyszínnel."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A tavaly augusztusi bejelentéshez most minden bizonnyal jóval korábban esedékes leleplezés része lehet annak a tervnek, hogy az Activision előrehozná az új Modern Warfare megjelenését, ezzel is feledtetve a Vanguard nem éppen acélos szereplését. A sorozat hosszabb távú jövőjét pedig több kérdés is körbelengi az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán, a PlayStationön történő megjelenés mellett lehet, hogy az évenkénti epizódok hagyományával is felhagynak a Call of Duty alkotói.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)