Hirdetés

Heti mozipremierek 02.18-02.25.

|

Újabb nagyméretű frissítés érkezik a hazai mozik kínálatában, lássuk, miket tekinthetünk meg mától.

Hirdetés

Igazi érdekes filmeket tekinthettek meg újonnan a mozikban, hiszen mostanában már meglehetősen ritkán találkozunk például fekete-fehér alkotásokkal. Ahogy az lenni szokott, magyar filmet és hollywoodi produkciót egyaránt találunk a kínálatban, érdemes elolvasni az alábbi ajánlót, hátha megjön a kedvetek egy kis popcornmajszolással egybekötött filmnézéshez, nagytömegben.

Első filmünk egy történelmi dráma, ami az Agora nevet viseli. Az időszámításunk szerinti negyedik században járunk, Egyiptomban, egészen pontosan Alexandriában, mely éppen a Római birodalom irányítását élvezi. A város utcáin vallási okok miatt zavargások törnek ki, és a legnagyobb probléma az, hogy valószínűleg a híres könyvtár sem mentesül a pusztítások következményeitől. Azonban természetesen most is van egy maréknyi csapat, akik akár életük árán is meg kívánják óvni minden tudás tárházát, élén Hypatia-val, a kiváló asztronómussal, akinek szívéért Orestes, a nő tanítványa, valamint Davus, a rabszolgája is versenyezik. Davus szabad lehet, ha átáll a másik oldalra, azonban így feladja a Hypatia iránt érzett szerelem beteljesülésének reményét.

Aki a háborús filmek iránt rajong, és ez alatt nem csak a második világháborúval foglalkozó filmeket értjük, annak minden bizonyára érdekes lesz A bombák földjén. Az Irakban állomásozó amerikai katonák élete nem leányálom, főleg a bombaszakértők vannak kiemelkedően stresszes helyzetben. A feladatuk „csupán" annyi, hogy a területen talált robbanóanyagokat még idejében ártalmatlanná tegyék, mielőtt az ki tudja, milyen következményeket okozna. Az osztag tagjai csakis egymásban bízhatnak, és muszáj is bízniuk, hiszen minden konfliktus ellenére egymásra vannak utalva. William James őrmester nem fél a haláltól, nem úgy, mint társai, akik csak azon aggódnak, hogy épségben hazajussanak. Az őrmester összebarátkozik egy iraki kisfiúval, Beckhammel, és egyszercsak egy bombaraktárban a fiúra hasonlító halottat talál. Ekkor elindul a hajsza, hogy felelősségre vonja azokat, akik a fiú haláláért felelősek.

George Clooney szerelmesei örülhetnek, hiszen a sármos színész új filmmel jelentkezik, ez pedig az Egek ura. Ryan Bingham munkája elég hálátlan feladat: ő intézi a céges leépítéseket, azaz ő közli egy cég alkalmazottaival, hogy sajnos más munka után kell nézniük. Élete többnyire utazással telik, mígnem eljön a pillanat, hogy elérte a tízmillió repült mérföldet, és ekkor megismerkedik egy hasonló sokat utazó hölggyel, akivel közelebbi kapcsolatba kerül.

Következő filmünk egy érdekes alkotás, hiszen mint ahogy azt a bevezetőben is írtam, mostanság meglehetősen ritkán találkozunk vadi új fekete-fehér filmekkel. A német-osztrák-francia-olasz dráma, A fehér szalag az első világháború előtti időkben játszódik egy kis faluban, Németország északi részén. A film során fokozatosan ismerjük meg a faluban történt meglehetősen furcsa és gyakori baleseteket, melyek természetesen a falu lakóit aggodalomra késztetik.

A héten a mozikba kerülő magyar filmünk a Makk Károly által rendezett Így ahogy vagytok. A film központjában egy katonai pilóta áll, aki miután felhagyott meglehetősen sikeres sportágának művelésével, egy vidéki város polgármesteri posztjában találja magát. Hamarosan rájön, hogy egyáltalán nincs egyszerű dolga.

A hétre az utolsó filmünk a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak. Percy Jackson különös kölyök, 12 éves, és ahogy a legtöbb korabeli, ő sem tökéletes. Egy napon egy fura idegen bukkan fel, aki meggyőzi a fiú édesanyját, hogy engedje el fiát egy táborba, ami igazából a félistenek kiképzőtábora. Percy itt döbben rá, hogy ő nem más, mint Poszeidón eltitkolt fia. A fiú azt a feladatot kapja, hogy szerezze vissza Zeusz ellopott villámját Hádésztól, az alvilág sötét urától. Percy áll elébe, s feladatát sikeresen végrehajtja. Végállomása New York, méghozzá az Empire State Building teteje, ahol nem kisebb istennel találja szembe magát, mint maga Zeusz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)