Hirdetés

Három laptop, amin tökéletesen fut a Baldur's Gate 3

|

Ha pont mostanában újítanál gépet, és asztali helyett laptopra vágysz, mutatunk hármat, ami az év egyik legjobb PC-s játékát is zökkenőmentesen viszi.

Hirdetés

Már több mint egy hete elérhető a Baldur's Gate 3, amiről tudtuk, hogy nagyot fog szólni (elvégre egy több évtizedes múlttal bíró játéksorozatról van szó, és a félkészen játszható változat fogadtatása is meglehetősen pozitív volt), de arra sem mi, sem a fejlesztők nem voltak felkészülve, hogy az év legjobb pontszámokat kapó, legtöbb játékossal büszkélkedő címei között szerepel majd.

Szeptember elején megjelenik PlayStation 5-re is, ám ha nem tudsz addig várni, vagy PC-n játszanál vele inkább, az alábbi (egyébként persze az iskolakezdést követően is hasznos) laptopokkal nem hibázhatsz. Alapvetően nincs nagy gépigénye, de ne érd be a minimummal: az ajánlott szinthez javasolunk most olyan konfigurációkat, amik még éveken át hűen kiszolgálnak majd téged.

Hirdetés

Acer Predator Helios 300

A Baldur's Gate 3 pont nem egy olyan játék, aminek maximális teljesítményéhez a legdurvább RTX 40-es videokártya kell: az ajánlott gépigényben 2060 Super és RX 5700 XT szerepelnek, a Helios 300-ban pedig kiviteltől függően egy RTX 3060 6GB vagy egy GeForce RTX 3070 8GB dolgozik. Processzorból egy Intel Core i7-12700H-t választottak bele, RAM-ból 16 GB jutott, a tárhely pedig egy 1 TB-os SSD. Az ezek közös munkájával kirajzolt képet egy 15,6"-es, FullHD 165 Hz-es kijelzőn láthatjuk.

Asus ROG Strix G16

Hasonló specifikációkkal és árral bír az ASUS ROG Strix G16, mint a Helios 300, de RTX 40-es szériás videokártyával választható, és azok közül az RTX 4060 8 GB mellett érdemes dönteni. Ezt egy 13. generációs Intel Core i7 processzor kíséri (i7-13650HX), valamint 16 GB DDR5 RAM és egy 1 TB-os SSD dolgozik benne. A kijelző egy 16"-es FHD+ 165Hz-es panel. Ahogy a gamer laptopokból általában, úgy ebből is Windows 11-gyel lehet kihozni a legtöbbet.

MacBook Air vagy Pro

Oké, kifejezetten gamer gépnek MacBookot venni nem érdemes egyelőre, azonban az ősszel érkező új MacOS esetében kifejezetten figyelnek arra az Apple-nél, hogy a windowsos játékok átültetése könnyű legyen, és a fejlesztők számára is csábítóvá váljon a platform: a Capcom a Resident Evil Village-et, a Hello Games pedig a No Man's Sky-t is átpakolta már. A Larian Studiosnak ezt nem kellett külön mondani, ugyanis a Baldur's Gate 3 Mac-re is megjelent, sőt, nem csak a régebbi, inteles készülékeken fut kifogástalanul (2019-nél újabb MacBook Pro vagy 2017-nél újabb iMac kell az ajánlott szint eléréséhez), de az új, M-es chipekkel szerelt masinákon is. Egy fontos kitétel, hogy a tökéletességhez 16 GB RAM ajánlott, míg az alap MacBook modellekben 8 GB van jellemzően. Az Air és a Pro között annyi a lényegi különbség, hogy előbbi passzív hűtéssel tartja magát hűvösen, de ez is jól funkcionál játékok esetében is.

Ha ezek egyikét látva sem érzed, hogy neked való volna, annyit érdemes tudnod, hogy a Baldur's Gate 3 ajánlott gépigénye szerint legalább egy Intel i7-8700K vagy AMD Ryzen 5 3600 processzor, 16 GB RAM és egy Nvidia 2060 Super vagy RX 5700 XT videokártya kell hozzá 8 GB VRAM-mal, és 150 GB tárhelyre lesz szükséged a telepítéshez, mindenképp egy SSD-n. Ebből kiindulva sokféle gépet találhatsz, büdzsédhez mérten döntsd el, hol húzod meg a határt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)