Hirdetés

Hamarosan te is feltuningolhatod RTX-szel a kedvenc régi játékaidat

|

Az Nvidia technológiája szélesebb körben is elérhetővé válik.

Hirdetés

Nem csak a tapasztalt moddereknek, hanem az egész játékosközösség számára hasznos lehet az Nvidia ingyenes platformja, az RTX Remix, amelynek segítségével könnyen és hamar el lehet készíteni régi, DirectX 8-as és DirectX 9-es játékok RTX-modjait. A kompatibilis játékokból mindössze egyetlen gombnyomással importálni lehet az asseteket az RTX Remixbe, illetve átkonvertálni USD-be (Universal Scene Description), hogy aztán könnyedén cserélhetővé és módosíthatóvá váljanak például Blenderben, az Nvidia-féle Omniversbe-ben vagy éppen Unreal Engine-ben. 

A platformot úgy tervezte meg az Nvidia, hogy a rajta létrehozott modokat végtelenül egyszerű legyen exportálni és megosztani másokkal, ráadásul ezek élvezni fogják a Reflex és DLSS 3 technológiák előnyeit is, hovatovább az RTX Remix az ígéretek szerint gond nélkül megbirkózik a Nexus Mods és más népszerű oldalak modjaival is, sőt akár javíthat is rajtuk. 

Hirdetés

Hamarosan bárki megbizonyosodhat róla, hogy a vállalat a levegőbe beszél-e, az RTX Remix ugyanis január 22-én belép a nyílt béta fázisba, innentől kezdve pedig akárki letöltheti és kipróbálhatja a remasterelést, már ha rendelkezik kompatibilis GeForce RTX videokártyával. A kísérletező kedvű felhasználók az eszközkészlettel olyan funkciókkal dobhatják fel a régi játékok minőségét, mint a ray tracing, és nagyban leegyszerűsíti a remaster-modok készítését is. 

Az Nvidia ezt a technológiát a Portal with RTX kiadásával mutatta be, amely a Valve kultikus puzzle-játékának elképesztően festő vizuális felújítása, amit az RTX Remix béta verziójával készítettek: 

Ha ez még nem győzött meg, nézd meg a Half-Life 2 RTX projekt ízelítőjét is: 

Az Nvidiának persze jó oka van minderre: a modding nagy piac. Az RTX Remix bemutatásakor a vállalat elmondta, hogy becslései szerint több mint 10 millióan vannak azok, akik moddereknek tartják magukat, és a játékosok évente 7 milliárd modot töltenek le. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)