Hirdetés

Gondoltad volna, hogy pont egy játékfejlesztő lesz a Föld és az űr legnagyobb felfedezője?

|

Richard Garriott megalkotta az Ultima Online-t, és aztán bejárta a Föld extrém helyeit, és még az űrbe is eljutott. Nem nevezhető unalmas életnek.

Hirdetés

A brit Mirror nemrég videós cikkben számolt be arról, hogy a gaming berkekben az Ultima Online atyjaként ismert Richard Garriott (UO-rajongóknak Lord Brittish) megjárta a Mariana-árkot, s ezzel ő lett a világ első embere, aki már volt az északi és a déli sarkon, a világűrben, valamint a Föld legmélyebb pontján is.

A 20. születésnapját 2017-ben ünneplő Ultima Online egykori producerének nevéhez nem csak az MMORPG műfaj úttörője fűződik, de az Origin Systems megalapítása is, amelynek olyan legendás címeket köszönhetünk, mint a System Shock és a Wing Commander. Garriott a 90-es években kezdte nagyszabású felfedezőútjait a Déli-sark 1998-as meghódításával.

Hirdetés

10 évvel később már 30 millió dollárt fizetett azért, hogy az űrturisták egyike lehessen annak a Soyuz TMA-13 missziónak a tagjaként, ami a magyar származású Charles Simonyit is az űrbe repítette. A Föld körüli kalandot csak 2018-ban követte az északi-sarki túra, a "körútra" pedig a 11 034 méter mély Mariana-árokba való idei merülés tette fel a koronát.

Már csak az a kérdés, hogy Lord Brittish vajon mikor mássza meg a Csomolungmát, egy ilyen sorozat után legalábbis ez tűnik a következő logikus lépésnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)