Hirdetés

Fox News -Úgy gyilkol az USA hadserege, mint a videojátékokban

|

A videojátékokat hozták föl példának egy ártatlan életeket követelő véres akció után

Hirdetés

2007 júliusában az amerikai haderő tévedésből majdnem egy tucat ártatlan embert ölt meg Bagdad városában, akikről a felvételek alapján azt gondolták, hogy fegyveres felkelők. Mint a tragédia után kiderült, semmi ilyesmiről nem volt szó, mi több; az ácsorgó tömegben két helyi Reuters munkatárs is életét vesztette.

Az igazság kiderülésének érdekében Julian Assange ausztrál újságíró a napokban hozta nyilvánosságra és töltötte fel az internetre az esetet megörökítő, ez egyik Apache helikopterre szerelt katonai kamera tragikus felvételeit, és a Fox News-nak adott interjújában a következő szavakkal reagál: „A pilóták viselkedése épp olyan, mintha egy videojátékkal játszanának.(...) Mintha csak rekordot szeretnének dönteni egy számítógépes játékban." -mondta. Alapozza kijelentését azon jól hallható, a katonák között lezajló beszélgetésre, amelyben olykor közönyösen, olykor pedig izgatott hangnemben és szóválasztékkal dicsérik tettüket, akár csak egy jobb LAN-partin: „Keep shooting!" „Oh yeah, look at those dead bastards!" „Bastards!" „Look at that bitch go!" Assange persze nem a videojátékokat okolja, csupán egy kontextusba helyezi azokat az esettel. Hiszen a Modern Warfare és Bad Company 2 játékok hasonló jelenetei valóban elképesztő hitelességgel adják vissza az ilyen helyzeteket, mint amikor az AC-130-ból kell leszednünk a valódi fegyveres lázadókat. Szomorú. Szerintetek egyébként lehet köze a videojátékoknak ahhoz, hogy túl gyorsan eljárt a pilóták keze? Nekik tényleg nem volt több ez egy „játéknál"? A linkelt videót csak saját felelősségre tekintsétek meg!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)