Hirdetés

Ezek voltak 2021 legjobb játékai szerintetek

|

Most is, mint minden évben, az általatok leadott szavazatok határozták meg a sorrendet.

Hirdetés

Legjobb verseny- vagy sportjáték

Valamivel jobban szerepelt, mint egy éve, de az aktuális FIFA-nak most sem sikerült felverekednie magát a dobogóra, csupán azzal vigasztalódhat, hogy közel háromszor annyian szavaztak rá, mint ahányan a WRC 10-et tüntették ki figyelmükkel. Ezzel együtt is sokkal többen ültek volán mögé 2021-ben a GSO olvasói közül, mint ahányan a labdát kergették. A kellemes gyerekkori emlékeket ébresztő Hot Wheels Unleashedet a harmadik helyen intették le, míg a korrekt sztorimóddal feldobott F1 2021-nek előtte sikerült célba érnie. Mindannyiukat lekörözte viszont - ami azt illeti, több alkalommal - az autós játékok aktuális királya, a Forza Horizon 5. A káprázatos szépségű mexikói tájban nem csak azok lelik örömüket, akik az anyatejjel együtt szívták magukba a száguldozás iránti rajongást.

Hirdetés

Legjobb folyamatosan frissülő játék

Izgatottan vártuk, hogy a 2020-ban győztes Call of Duty: Warzone meg tudja-e védeni bajnoki címét, vagy elragadja tőle valamelyik riválisa. Mert bár a javarészt battle royale-ok, hero shooterek és MOBA-k alkotta live service játékok piacára nehéz betörni, nincs kőbe vésve, hogy egyetlen újoncnak sem lehet esélye. Ettől függetlenül a papírforma érvényesült, ami azt jelenti, hogy a Warzone duplázott, mindvégig magabiztosan vezetve az Apex Legends előtt. A dobogó legalsó fokán a fiatalabb korosztály nagy kedvence, a Fortnite végzett, ezért az éremosztásról lemaradt a még mindig viszonylag fiatalnak számító Valorant és a népszerűségéből fokozatosan vesztő PUBG is. Nem véletlen, hogy az utóbbi ingyenessé válik.

Legjobb kiegészítő/DLC

Két MMO, egy szerepjáték, egy FPS, valamint egy PlayStation-exkluzív (kérdés, hogy meddig lesz még az) nyitott világú akció-kaland bővítménye között választhattatok, és választottatok is a legrokonszenvesebb jelöltre kattintva. Elsőként a The Elder Scrolls Online: Blackwood szállt ki a versenyből, aztán a Final Fantasy XIV: Endwalker dobta be a törölközőt. Negyedik helyezése azonban így is tiszteletet parancsol, hiszen alig pár nappal a voksolás kezdete előtt jelent csak meg. A Murder on Eridanos kiegészítővel szépen lezárult a The Outer Worlds pályafutása, ám a krimibe illő sztori nem volt elég a győzelemhez, ahogy a Doom Eternal: The Ancient Gods Part Two is kevésnek bizonyult. A kettévágott expanzió első felvonását egy éve a World of Warcraft: Shadowlands múlta felül csekély különbséggel, a Ghost of Tsushima: Iki Island mostani diadala viszont simább nem is lehetett volna: több mint kétszer annyian álltatok ki mellette.

Legjobb kalandjáték

Rég volt már, hogy annyi kalandjáték jelent meg egy évben, mint tavaly, ráadásul nem is sikerültek rosszul, minek következtében kiegyenlített küzdelemben tudta elhódítani a trófeát a Bloober Team egyszerre régi vágású és újítani szándékozó horrorja, a The Medium. Kevéssel maradt el mögötte egy másik horror, a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, de még így is befért kettejük közé egy érzelmesebb kaland, az epizodikus formátummal végre szakító Life is Strange: True Colors. Aki az emóciók mellett egy csavaros történetre is vágyott, és nem bánta, hogy már megint egy időhurokba csöppen, az remekül szórakozhatott a Twelve Minutes kamaradrámával, míg a krimi szerelmesei változatos bűnügyeket göngyölíthettek fel egy mediterrán szigeten. A Sherlock Holmes Chapter One csak a szavazatok tizedét tudta megszerezni, de elmondhatja magáról, hogy olyasmi van benne, ami egyik konkurensében sincs: egy gyilkossággal gyanúsított elefánt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Legjobb családi játék

Időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a játékipar nem csak azért jött létre, hogy a tizennyolcadik életévüket betöltött hardcore gamerek igényeit kiszolgálja. Mások is szeretnek alkalmanként kontrollert ragadni, köztük egészen fiatalok és akár nagyszülők is. Éppen emiatt minden évben szép számmal születnek olyan alkotások, amelyeket aztán bátran lehet ajánlani miden korosztálynak, akár erőszakmentességük okán, akár azért, mert könnyű elsajátítani a kezelésüket. A Nintendo például már olyan hosszú ideje építgeti családbarát imidzsét, hogy saját fejlesztésű címeivel akár teljesen meg is tölthetnénk ezt a kategóriát. Végül az It Takes Two-t jelöltük a Mario Party Superstars, a Super Mario 3D World + Bowser's Fury, a New Pokémon Snap és a WarioWare: Get it Together! mellett. Sejtettük, hogy nem szerepelhet rosszul a Hazelight Studios alkotása ebben a mezőnyben, de azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire könnyen nyer majd. Ha a többi játékra beérkezett szavazatokat összeadnánk, majd az így kapott eredményt felszoroznánk néggyel, még akkor is Cody és May története lenne a befutó.

A cikknek még nincs vége, az eredményismertető folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)