Hirdetés

Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogyan játszanak a gamerek 30 felett

|

Amikor a játék frusztrálóan nehézzé válik, jön a csodafegyver.

Hirdetés

Nemrég egy átfogó felmérés mutatott rá, hogy mekkora szakadék tátong a milleniálok, azaz a '80-as, '90-es években születettek és a gamerek ifjabb generációinak videojáték-fogyasztási szokásai között. Míg az idősebbek jellemzően lebilincselő történetre és a felfedezés élményére vágynak, addig a fiatalabbak a kihívást keresik, és a videojátékozásra elsősorban társas kikapcsolódási formaként tekintenek. Egyvalamiről azonban nem esett szó, mégpedig arról, hogy melyik csoport milyen nehézségi szintet preferál.

Ez természetesen végtelenül szubjektív, hiszen van, aki rögvest a maximális nehézségi fokozatra kapcsol, mások pedig azonnal lecsavarnak minden ellenállást, amit a játék tanúsíthat. De az is teljesen rendben van, ha valaki középen kezd, majd attól függően, hogy mit tapasztal, lépdel feljebb vagy lejjebb a lépcsőfokokon. Jellemzően, amíg csak a suli terhei nyomják a vállunkat sokkal többet tudunk játszani, ám ahogy telnek-múlnak az évek és szaporodnak az egyéb teendők (munka, család stb.), egyre jobban meg kell gondolnunk, hogyan is használjuk fel a játékra fordítható szabadidőnket.

Hirdetés

Furcsán hangozhat ez a GameStar egyik szerkesztőjétől, de az imént leírtak milleniálként rám is teljes mértékben érvényesek, nem egyszer lejjebb vettem a nehézséget, ha elakadtam, mert úgy éreztem, hogy próbálkozással továbbjutni, egyszerűen túl sok időbe kerülne. A tesztek során persze ide-oda tologatom a csúszkát, mert fontos látni, hogy mennyire jól skálázható a kihívás mértéke, vagy hogy személyre szabható-e a játékélmény, ám amikor csak a magam szórakozására ugrok fejest egy kalandba rekreációs céllal, akkor szinte mindig azt teszem, amit Johny Grafx nevű tiktokker akin a Horizon Forbidden West fog ki az alábbi videón. Természetesen nem véresen komoly a nyúlfarknyi szösszenet, mégis jól összegzi azt, hogy milyen a tanulmányaival nagyrészt már végzett, egy vagy  több állásban güriző, esetleg családot is fenntartó, folyton időszűkével küzdő, 30-as, 40-es gamernek lenni. Az ember ilyenkor már nem szégyell easy mode-ban játszani, és így legalább van rá esély, hogy évente ne csak egy-két címnek ér a végére.

@johnnygrafx Gaming in your 30s part 2: the reckoning #gaminginyour30s #gamers #millennialsoftiktok #oldgamer #millennial #30sclub #30s #videogames #genz #millennials #gaminghumor #gamergirl #millennialgamers #horizonforbiddenwest #ps5 ♬ original sound - Nan Marine

Ha elbukom, én sem görcsölök, hanem csak élek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a fejlesztők építettek be annak érdekében, hogy minél felhőtlenebb legyen a szórakozásom. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ti is ugyanígy látjátok, ezért indítunk is egy gyors szavazást a kérdésben, hogy mindenki elmondhassa, milyen nehézségi szintet preferál.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)