Hirdetés

Így lehet 16 év munkáját tönkretenni az EVE Online-ban

|

Arra alkalmatlan űrhajóval, robotpilóta módban vágott neki egy felelőtlen játékos az EVE Online egyik legveszedelmesebb területének. Gyakorlatilag minden hibát elkövetett, amit csak lehetett, és meg is lett az eredménye.

Hirdetés

Valószínűleg jelenleg egy Lactose Intolerant nicket használó EVE Online játékost tartja magát az MMO legpechesebb felhasználójának, pedig a hozzáértők szerint gyakorlatilag magának kereste a bajt, mikor egy egész vagyont érő szállítmányát útnak indította. Az EVE Online-ban bizonyos tervrajzokat nem lehet megvásárolni, csak és kizárólag különböző feladatok teljesítéséért zsebelhetjük be őket. Ezeket a tervrajzokat még fejleszteni is lehet, ami értelemszerűen tovább növeli az értéküket. Nos, Lactose Intolerant közel 800 hihetetlenül ritka tervrajzzal a rakterében indult el az EVE egyik kereskedelmi csomópontja fel (elvileg egyébként azért, hogy az értük kapott fizetséggel klántársait támogassa). Szállítmánya 150 milliárd ISK-t (játékbéli valutát) ért a zKillboard weboldal szerint, de sokan úgy gondolják, hogy a valós érték inkább 500 milliárd ISK-ra, átszámolva 5000 dollárra (közel másfél millió forintra) tehető. 

Hirdetés

Az alapvetően is veszélyes útnak egy Orca nevezetű űrhajóval vágott neki, amit a leginkább bányászflották támogatására szolgál, nem ilyen nagyszabású szállítómunkákra. Ugyanakkor a hajótípusnak hatalmas raktere van, valószínűleg ezért választotta Lactose Intolerant pont ezt a modellt.

Egy olyan területen vezetett keresztül az útja, amit a játék egyik legveszélyesebb térségének tartanak. A legtöbben még manuális irányítás mellett sem merészkednek ide, Lactose Intolerant viszont robotpilótát használva haladt át a veszélyzónán, amivel még könnyebb célponttá tette magát. Tovább fokozta a rizikót azzal, hogy nem használt különböző zavaró modokat, amelyeknek hála a kalózok nehezebben tudták volna bemérni őt - ezeket a módosítókat gyakorlatilag mindenki alkalmazza, aki kicsit is körültekintően akar értékes rakományt szállítani.

Így fest az Orca ipari parancsnoki hajó

Az EVE Online-ban létezik egy rendvédelmi szervezet, a Concord. Ezeknek az NPC űrzsaruknak viszont időbe telik, míg kiérnek egy támadás helyszínére. Érkezésükig pedig pont elegendő idő állt a támadók rendelkezésére, hogy darabokra kapják Lactose Intolerant hajóját. 500 milliárd ISK értékű rakományából mindössze 2 milliárdot érő tárgy maradt meg (főleg azok a modulok, amiket felszerelt a hajóra), közel 800 tervrajzából pedig mindösszesen egyetlen egy darab úszta meg a végzetes támadást. 

Lactose Intolerant az esetet követően kilépett klánjából és jó eséllyel az EVE Online-tól is végleges búcsút vett. Igazából teljesen meg tudjuk őt érteni. Az már kevésbé világos, hogy lehetett ennyire felelőtlen, hiszen nem egy kezdőről van szó. A nála lévő javakat pedig nem összevásárolta, hanem 16 év alatt, nagyjából a játék indulásától fogva kemény munkával gyűjtötte össze, és ettől kellett most könnyes búcsút vennie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)