Hirdetés

Elérhető az Nvidia Remix, amivel te is remasterelheted a játékokat

|

Ütős technológiát ad a modderek kezébe az Nvidia, ráadásul teljesen ingyen.

Hirdetés

Az elmúlt években határozottan megfigyelhető a játékiparban a felújított vagy teljesen újraalkotott régi címek után feltámadt lelkesedés, hiszen a nosztalgia mindig remek üzlet, a sosemvolt fényben tündöklő klasszikusok pedig egy új fejlesztés költségének töredékéért dobhatók piacra, a gyerekkori varázst újraélni vágyó tömegeket csábítva a kasszához.

Az Nvidia azonban most beleköphet a levesbe az új RTX Remix nevű eszközzel, amivel a modder közösség akár házilagosan is készíthet egész látványos felújításokat a kedvenc régi játékainkból.

A zöldek néhány napja harangozták be a szolgáltatás érkezését, az ígéretnek megfelelően pedig január 22-én el is rajtolt a béta verzió, amit most erre a weboldalra navigálva bárki ingyenesen tölthet le.

Hirdetés

Az Nvidia Remix segítségével DirectX 8-as és DirectX 9-es címekhez adhatók olyan modern vizuális megoldások, mint a Ray Tracing, a DLSS, a Reflex vagy a fizikai alapú renderelés (PBR). Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt az alábbi demó mutatja a 2002-ben kiadott The Elder Scrolls III - Morrowinddel.

A fejlesztés során arra is figyeltek, hogy a technológiával létrehozott modokat egyszerű legyen exportálni, az eszköz pedig a Nexus Mods és más hasonló platformok módosításaival is kompatibilis. Az RTX Remix technikai dokumentációja itt olvasható, benne hasznos információkkal hivatásos fejlesztőknek és moddereknek egyaránt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az RTX Remix az Nvidia Ominverse-re épül és az Nvidia Studio részeként debütál, a fejlesztői pedig olyan címekhez ajánlják, mint a Call of Duty 2, a Need For Speed Underground 2, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines vagy a Garry's Mod. A zöldek felhívják rá a figyelmet, hogy a ModDB weboldalon egy adatbázis is található, amelyen a kompatibilis játékok listáját böngészhetik az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)