Hirdetés

Egyre közelebb a Warner-Eidos házasság

|

Persze ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nagy hal megeszi a kicsit, de jelen esetben nem is a megfogalmazás számít.

Hirdetés

Pillanatnyilag 16.1%-os részesedéssel bír a Warner Bros. az SCi/Eidos tulajdonosi szerkezetében. Az egyre szorosabbra fűződő kapcsolat még áprilisban kezdődött, amikor a szórakoztatóipari óriás némi pénzmaggal segítette ki az Eidos gyengélkedő anyavállalatát. Miután a Warner nem egy irgalmas szamaritánus, a 15 millió angol font csakis annak megfelelő értékű részvénypakettért cserébe vándorolt át az SCi számlájára. Ezt egy második, mintegy 5 millió dollárnak megfelelő beruházás is követte.

Nemsokára új urat szolgál?

lara.jpeg


Néhány hónappal később született pedig egy megállapodás, aminek keretében a Warner "megígérte", hogy 2009. január 25-ig nem növeli részesedését 30% fölé. Az egyezség szerint teljes stop vonatkozott a részvényvásárlásokra, amit a napokban az SCi/Eidos vezetősége részlegesen feloldott. A 30%-os korlát megmarad, de immáron nyugodtan növelheti részesedését a Warner további 14.9%-kal.
Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy egy-másfél éven belül többségi részvénytulajdonlást, majd teljes felvásárlást valószínűsítsünk.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)